Ivan Luťanský vždy chtěl poznat exotiku. „Do Číny ho ale nepustili. Nakonec přes známost sehnal povolení jet do Vietnamu,“ řekl Blesku jeho bratr Štěpán (66). Ivan, jeho známý Ivo Kubeš a další Čech pobývali v Asii skoro dva měsíce.

Smrt přišla 1. srpna 1983, podle oficiálních zpráv se zabil při nehodě v džípu. Prý narazili do stromu. „Rychle ho převezli v jutovém pytli do Prahy a nechtěli nám ho ukázat. Tělo je prý majetek státu,“ vzpomíná jeho bratr.

Za pětistovku mu ale pracovnice pohřební služby přes okýnko hlavu Ivana v rakvi ukázala. Ve spánku měl díru!

Popravili ho?

Dozvěděli se o studentce medicíny, která údajně byla na pitvě muže, jehož rozstříleného přivezli z Vietnamu. Rodina tomu ale nevěřila. Až nyní...

Informace se teď vrátila jako bumerang. „Ivanův známý, se kterým byl ve Vietnamu, řekl nedávno, že ho zastřelil gangster samopalem,“ uvedl Štěpán.Ivan Luťanský se podle něj stal obětí přepadení tamního zemědělského družstva. Jako karatista ale nechtěl na příkoří nečinně koukat. „Někdo ho proto zabil ze zálohy,“ dodal hořce bratr.

Z elektrikáře hercem

Ivan Luťanský vyučil elektromechanikem, pak se přihlásil na pražskou DAMU. V ročníku byl například se Zdeňkem Žákem, Simonou  Stašovou a Janou Paulovou. Už při studiu hostoval v Národním divadle a hned po škole se stla jeho členem.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Rychtáře zradil syn! A nová fakta o smrti slavného herce! redakce Blesk TV