Veronika Nová, která se nyní objevuje jako jedna z hlavních představitelek v seriálu První republika, stojí před nelehkým životním rozhodnutím. Na misce vah stojí na jedné straně krásná představa, že bude mámou, a na druhé smlouva, která jí zaručuje pokračování v seriálu.

Paradoxem je, že režisérem tohoto seriálu je její vlastní manžel Biser Arichetev (37), kterého si Veronika vzala před rokem. I když režisér má již z předešlého vztahu syna, rád by si svou manželkou jednou rodinu založil. Oba dva však jsou natolik disciplinovaní a oddaní své profesi, že dítě musí stranou. Veronika se prozatím rozhodla, že natočí další sérii seriálu a s miminkem počká, až padne pomyslná poslední klapka.

Podobným problémům čelila i zesnulá zpěvačka Iveta Bartošová (†48). Ta nesměla otěhotnět kvůli muzikálu Mona Lisa. Ve smlouvě tak měla nemilou klauzuli, že nesmí změnit vzhled, natož přijít do jiného stavu. Každé těhotenství je totiž pro režiséry a scénáristy velkou komplikací a přeobsazení rolí je velmi finančně náročné.

Některé zpěvačky však myslí na zadní vrátka, a proto problematický odstavec ve smlouvách si nechávají vyškrtnout. Za ušima měly zpěvačky Ilona Csáková (43) nebo Monika Absolonová (37), které si nekompromisně stály za svým, a vyplatilo se. Třeba Ilona krátce po podpisu smlouvy zjistila, že čeká svého druhého syna.

S těhotnými herečkami bojují režiséři už odnepaměti, v řadě českých filmů hrály herečky, které byly těhotné. Jana Preissová natáčela v požehnaném stavu film Jak dostat tatínka do polepšovny. A podobně na tom byla i Iva Janžurová, která v polovině natáčení snímku Drahé tety a já, zjistila, že je těhotná. Pro oko diváka však bříška hereček zůstala skryta.

Fotogalerie
3 fotografie