Na schodech před Lucernou, kde se premiéra konala, se válela Simona Babčáková. Jedna z hlavních protagonistek filmu si tam zřejmě našla své VIP místečko a kutila tam cosi tajného s malými papírky. Na premiéru se, co se týče outfitu, taky vyznamenala. Sáhla zkrátka po tom, co bylo v jejím šatníku nejbarevnější. Velká beztvará tunika s dlouhým rukávem, kterou zkombinovala s černou minisukní. Příště lépe, Simono!

Na premiéře nechyběla ani druhá hlavní hrdinka filmu Taťána Vilhelmová. Dvojice Vilhelmová - Dyk budí pozornost vždy a všude. A zásluha je to převážně Vojtova. Ten se totiž vyznačuje opravdu bizarním módním vkusem. Plážového turistu nám ukázal už ve Varech, teď se s ním vytasil i v Praze. Slaměný klobouk, sluneční brýle, nehledě na večerní hodinu a uzavřený prostor kina, prapodivné vzorované kalhoty s ohrnutými nohavicemi a pásek s mapkou Československa. Co tím chtěl básník Vojta říci, nikdo netuší.

Jeho partnerka, která vedle něj vypadá spíše jako jeho dcerka, oblékla lehké saténové šaty v pastelových barvách. Jen drobnou chybku udělala, nešikovně skryla spodní prádlo, které ten den nezvolila zrovna nenápadné barvy. Naopak, z výstřihu na zádech jí vykukovala podprsenka růžové neonové barvy.

Kolem premiéry se mihla i bývalá první dáma Dagmar Havlová. Ta se ale na film podívat nepřišla. Pasáží na Václavském náměstí jen v kvapu probíhala, a přestože je sama filmovou a divadelní herečkou, zdržela se s herci a tvůrci filmu sotva na pár minutek a pospíchala zase pryč. Zřejmě měla schůzku se svým švagrem, bratrem exprezidenta Ivanem Havlem. Ten, když spatřil zaplněnou pasáž Lucerny, hvězdy a fotografy, tak přidal do kroku, že za ním jeho nadmíru extravagantní sako z novinové látky jenom vlálo.

Jak lze soudit z outfitů zúčastněných, Díra u Hanušovic skvěle sedne i pražské městské smetánce...

Fotogalerie
17 fotografií