I když znovuotevřené prostory po skoupení miliardářem Alexandrem Seidlem za 11,5 milionu korun nemají se slavným komikem už nic společného, občas na něj narazíte. Ale je to spíše k pláči. Třeba v recepci hotelu. Na zemi postavené loutce šaška chybí kus končetiny.

Část původní restaurace, kde Bolek sedával, je veřejnosti uzavřená a připomíná skladiště. Polívka zde vůbec nějak vybledl - jak na snímku u vstupu na zarostlé tenisové kurty, tak na zasklených fotkách umístěných v napůl spadené dřevěné vitríně se stříškou, což nikomu asi nevadí.

»Chcípl« pes

Z přilehlého zoo koutku se stal chudobinec. Oblíbený velbloud Paša je pryč a zbylých pár ovcí to už ve velkém výběhu rozhodně nevytrhne. „Polívka se tady od znovuotevření neukázal,“ dodala nepříliš příjemná obsluha. Jídelní lístek s chudou nabídkou je nutné brát s rezervou.

Na naši objednávku jsme hned několikrát slyšeli: „Nemáme! Už není! Taky není!“ Také garantované nápoje na farmě neměli, a tak jsme se - stejně jako další hosté - museli spokojit s neustále omílanou omluvou, že jako na potvoru byly prý zrovna podány ty poslední, nebo je vůbec nepřivezli.

Hotel zlevňuje

Na farmě má hotelový pokoj stát podle internetových stránek nejméně 690 korun za den a osobu. Avšak servírka, která se stará také o ubytování, protože hotel je jinak uzamčený, tvrdila, že cena dělá »jen« 590 korun. V době naší návštěvy bylo na farmě skoro mrtvo, odpočívala zde jen hrstka starších cykloturistů.

„Kdysi jsem farmu viděla v televizi a přála jsem se sem podívat, to ale patřilo ještě Bolku Polívkovi. Jsem zklamaná, je to tady ponuré, smutné, bez života, Už mě tady nikdo neuvidí,“ řekla Blesku návštěvnice z Mohelnice. Farma, která neleží na Valašsku ale u Rousínova (asi 25 km od Brna) pomalu skomírá.