Trojice desetibojařů, v čele s Martinem Šimůnkem, vyrazila 23. října 1997 na výlet, během kterého chtěli vystoupat na Slavkovský štít. Bohužel tam už nikdy nedojeli. Po cestě měli vážnou autonehodu, při které dva z nadějných atletů zemřeli. Martin Šimůnek po sobě zanechal přítelkyni Evu. Té se v tu chvíli zbořil svět.

Smutek se snažila zahnat na trénincích atletiky, kde se seznámila s Romanem Šebrlem. "Martinova a Davidova smrt se mě velmi dotkla, podobně jako každého atleta, ale Evu jsem nevyhledával. Jen jsem se s ní bavil normálně, zatímco ostatní atleti se kvůli tomu neštěstí zřejmě ostýchali," svěřil se nový moderátor primáckých Zpráv ve 13. komnatě.

Jejich nevinné povídání se po třech měsících rozrostlo v obrovskou lásku. Zamilovali se do sebe a už se od sebe nikdy nehli. "Stalo se to až na Silvestra. Začali jsme spolu tancovat, pak blíž tancovat, a jsme spolu dodnes. Musím ale přiznat, že tehdy jsme byli trochu ovínění," přiznal Šebrle s tím, že kdyby byl tehdy střízlivý, nejspíš by svou životní šanci promarnil. Víc by si totiž nedovolil. Láska jim vydržela dodnes a jejich manželství patří k jednomu z nejstabilnějších u nás.