„Byl jsem zamilovaný po uši. Hanka stála nad vším, i nad mou profesí,“ přiznává Štefan.

Kvůli Zagorové poprvé v životě ošidil práci, nenaučil se včas svou roli ve Florentinské tragédii. A byla z toho pořádně mastná pokuta! „Dlouho jsem se nechtěl vázat, a když už jsem se rozhodl, tak jsem přijal partnerství jako lásku i jako rodičovství. Chtěl jsem ji jako člověka, kterého miluju, a tak jsem oželel i dítě,“ svěřil se pěvec.

Milenci na hostině

Margita a Zagorová se brali 6. června 1992. Ještě den předtím ale byla Hana vdaná. „Nakonec se to stihlo. Rozvedli ji jen den před svatbou. Měli jsme obřad jak na radnici, tak v kostele,“ líčí Štefan v právě vydané knize Bez omezení. Jemu svědčil Laco Borhy, nevlastní otec Lucie Borhyové (36), Hance zase kapelník Karel Vágner (72).

Pro Margitu to prý bylo takové vypětí, že mu při opakování slibu před farářem vytryskly slzy. „Na svatební hostině na pražských Vinohradech sedělo u tabule několik mužů, o nichž jsem věděl, že byli do Hanky zamilovaní. Zvláštní pocit...,“ vzpomíná Margita po letech.

Vše pro manžela

Zagorová si natolik cenila svého manželství se Štefanem, že se rozhodla vystoupit na čas ze showbyznysu. Měla už zkušenost, že jí vztahy krachovaly právě na zpěvu a její slávě. Byla doma čtyři roky, pak znovu vyprodala Lucernu a od té doby zase koncertuje. Svého muže ale i tak doprovází po celém světě, kde vystupuje. „Přál bych si, abych vycítil při odchodu tu pravou chvíli, kdy sláva ještě nepřechází ze zlatého do stříbrného období,“ myslí už Margita na konec kariéry.