Za mřížemi si Ivan Jonák milovaných žen moc neužil, a tak když ho po osmnácti letech z vězení propustili, jeho první kroky vedly do strip baru. Ženami byl opklopen i na včerejší premiéře filmu Bony a Klid 2.

1) Platonická láska Simona Chytrová

Na premiéře filmu se po letech setkal se svou platonickou láskou Simonou Chytrovou, manželkou režiséra Víta Olmera. Do ní byl zamilovaný už od chvíle, kdy s Olmerem natáčel film Nahota na prodej. Simoně se tehdy dvořil všelijakými způsoby a také ji psal milostné básně. Nezapomněl na ni ani ve vězení, ze kterého ji psal dlouhosáhlé dopisy, v nichž se jí vyznával z lásky.

Manželce Víta Olmera Simoně Chytrové posílal Jonák básničky i z vězení.
Autor: Karel Kopáč

2) Manželka Ludvika

Poprvé se Ivan Jonák začal zajímat o děvčata, když se spolužákama z učňáku chodili v létě na koupaliště. Pak z učení utekl a rok se živil u cirkusu. Když se vrátil do Prahy potkal svou první osudovou ženu Ludviku (†34). S tou se seznámil v hotelu Jalta, kde se živila jako prostitutka. Jonák byl nejdříve její zákazník, později milenec a nakonec manžel. S Ludvikou měl Jonák dvě dcery Sylvii a Veroniku.

1992972:full:true:true

3) Přítelkyně Jahůdka

Milovník žen ale nebyl své manželce nikdy věrný. Zejména pak na vrcholu slávy jeho Discolandu Sylvie, kdy se mu na klíně střídala jedna dívka za druhou. Jeho srdce si ale získala servírka, která u něj pracovala na baru. Jmenovala se Jarka, ale Jonák ji říkal Jahůdka. Jejich láska vyvrcholila společným synem Ivánkem Jonákem (později Adamem Jánským – pozn. redakce), kterého Jahůdka porodila rok po otevření Discolandu.

1992971:full:true:true

4) Milenka Plamínek

Půl roku po narození syna Ivánka vzala policie Ivana Jonáka do vazby. Kvůli rozsáhlému vyšetřování tam diskotékový boss seděl dva roky. Jahůdka jejich odloučení nevydržela a našla si jiného partnera. V tu dobu se i Jonák poohlédl jinde a první rozsudek si přišel k soudu vyslechnout už s novou milenkou Janou, striptérky známé jako plamínek. Podle okolí z ní Jonák doslova šílel. S tou Jonák žil ještě pár měsíců do doby než ho zavřeli.

1992970:full:true:true

5) Láska za mřížemi

V té době seděl Jonák ve vězení už deset let a stejně se zamiloval. V roce 2006 se nejspíš během nějaké eskorty k soudu očima setkal s jistou vězenkyní z Valdic u Jičína. Jiskra přeskočila téměř okamžitě. „Mám hezkou holku, sedí v Opavě v béčku. Jmenuje se Bára a je jí 28 let. Měří 172 centimetrů, má krásný dlouhý nohy a čtyřky prsa,“ chlubil se tehdy Blesku z kriminálu Jonák. Stejně jako Simoně Chytrové, tak i vězněné Báře psal milostné dopisy. Láska to však byla jen platonická...

Kromě toho, že Jonák ve vězení maloval obrazy, za mřížemi se i zamiloval.
Autor: archiv Blesku

Video
Video se připravuje ...

Jonák reportérem Blesku: Proč psal básně Simoně Chytrové? David Turek, Ondřej Rybár