Pověstná jiskra mezi Chytilovou a Kopeckým přeskočila při natáčení filmu Severní přístav. Kopecký v té době žil s partnerkou Milenou le Breux, která mu jeho věčné zálety a milenky tolerovala. Když si tedy začal vodit k ní domů Věru, nepřekvapilo jí to. Dokonce ji k nim zvala na návštěvu, aby za Milošem přišla.

Jejich vztah trval tři roky, ale rozhodně to nebyla procházkou růžovým sadem. Na dovolených, kam spolu jezdili, se často hádali. Chytilová na něj při jedné hádce vylila hrnek mléka, při jiné ho shodila z kola.

„Jednou na dovolené řekl: ‚Všechno je fajn, ale kdybys nebyla moje, byla cizí, a já musel o tebe usilovat, bylo by to ještě krásnější!‘ ... Jeli jsme na kolech a mě to tak ranilo, že jsem odpověděla: ‚Tak si za tou cizí upaluj!‘ Pak jsem ho strčila do sedla ... a on se poroučel k zemi," svěřila se před lety Chytilová při vzpomínkách na Kopeckého.

Přesto všechno byla Chytilová do maniodeprsevního Kopeckého tak zamilovaná, že si ho chtěla vzít a mít s nim děti. „Ona toužila po dítěti, ale záhy pochopila, že na něho není spolehnutí. Usoudila, že je to člověk do přepychu a ne do nepohody, a tak se s ním pod záminkou studií na FAMU rozešla,“ řekla o Chytilové hercova čtvrtá a poslední manželka Jana Kopecká. 

S odstupem času, když Chytilová sundala zamilované růžové brýle, ji došlo, jaký byl Kopecký ve skutečnosti. "Byl to zbabělec. Zbabělost je, že člověk nedokáže čelit pravdě. A když honí nuž několik ženských najednou, tak jim musí lhát, vymýšlí si. Jsou ženy, které to tolerují, třeba Kopeckého manželka - ta věděla, že s ní má dítě a nemůže být jiný, tak si to rozmyslela. Ale já jsem věděla, že to nesnesu. tak jsem od toho odešla," řekla režisérky před lety v rozhovoru MF Dnes.

Připravujeme pro vás další neskutečné příběhy Věry Chytilové a jejích vztahů s ostatními muži.