Oblékal největší hvězdy českého showbyznysu, které mu musely na jeho účet sypat statisíce, pořádal pompézní módní show s nejkrásnějšími českými modelkami, přesto je Josef Klír na pokraji bankrotu. Kvůli jeho obrovským dluhům městský soud vyhlásil na jeho majetek konkurz. „Ano, je to pravda. Na základě příslušných dokumentů Městský soud v Praze 17. února rozhodl usnesení, že se prohlašuje konkurz na majetek dlužníka. Věřitelé mají dva měsíce na to, aby přihlásili své pohledávky“ řekla Blesk.cz mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci.

Podle TV Barrandov si návrhář, který oblékal například Ivetu Bartošovou a Jiřího Pomeje na jejich velkolepé svatbě na Hluboké nebo Ilonu Csákovou a Lucii Bílou či Mahulenu Bočanovou, vzal od Hypoteční banky úvěr ve výši 5,5 milionu korun, který ovšem nebyl schopný splácet. Z dluhů se Klír snažil dostat další půjčkou od České spořitelny, tentokrát ve výši přes 2 miliony Kč. Nyní se však přihlásil další věřitel, kterému Klír dluží, a to Pražská plynárenská. 

Začátkem roku 2012 byla na Klíra uvalena pravomocná exekuce, která se týkala jeho bytu na pražských Vinohradech. O rok později na něj exekutor nařídil dražbu. Problémy se začaly navalovat ve chvíli, kdy Hypoteční banka podala na Klíra návrh na zahájení insolvenční řízení, kterému soud vyhověl.

„Proti panu Josefu Klírovi a společnosti Definitely in! spol. s.r.o. jsou vedeny 4 exekuce. Vydané exekuční příkazy však nelze realizovat, neboť podle insolvenčního rejstříku je pan Klír v konkurzu,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová. Zároveň uvedla, že potvrdila, že na byt Josefa Klíra je vydána dražební vyhláška a některé jeho movité věci jako oblečení byly v loňském roce dokonce už vydraženy. 

Návrhář přislíbil Blesk.cz, že se k celé věci vyjádří během dnešního dne. Budeme vás nadále informovat.