Šárka Grossová koncem února prozradila, že kvůli nepříznivému zdravotnímu stavu manžela Stanislava celá rodina drží bezlepkovou dietu. „Snažíme se tátu podpořit. Navíc u bezlepkové diety se opravdu skvěle udržuje postava,“ chválila si Šárka, která tuto metodu zřejmě pochytila u jiných celebrit.

To mimo jiné ale znamená, že teprve jedenáctileté Natálce nezbývá než zapomenout na čokolády a další pochutinky, na kterých si děti v jejím věku  běžně smlsnou. „Já jí nenutím, ale ona chce, takže teď už opravdu dva měsíce neměla žádnou sladkost,“ prozradila Šárka Blesku. Natálka totiž pilně dře na roli v připravovaném muzikálu Adam a Eva, kde hraje anděla. Navíc má prý po tátovi sklony k tloustnutí.

Odborníci se děsí

Bezlepková dieta je za obvyklých okolností určena pro nemocné celiakií, kteří nesnášejí lepek. Při této dietě se nesmí jíst běžné pečivo, těstoviny, omáčky, salámy, šunky, kečupy, majonézy, müsli ani cukrovinky. Je tedy více než jasné, že takový jídelníček by měli mít jen lidé na doporučení odborníka.

„Potraviny s lepkem jsou zdrojem sacharidů a některých vitaminů,“ vysvětluje pro Aha! nutriční terapeutka Fóra zdravé výživy Věra Boháčová. „Jakákoli výrazně restriktivní dieta bez určené příčiny je nevhodná. Nabourání pestrosti jídelníčku může mít negativní vliv na zdraví a u dětí i na správný růst a vývoj,“ důrazně varuje odbornice.

Video
Video se připravuje ...

Dcera Grosse Natálka: V 11 letech už drží dietu!  Kristýna Léblová