Exprezident Václav Klaus poslal zpěvačce esemesku, ve které píše, že na ni i její maminku myslí a aby se držela. Každého napadla otázka, jestli to nemohl být právě Klaus, kdo Lucčině mamince Haně Zaňákové (74) zařídil pobyt na ARO v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích, kde se několikrát on sám léčil. Jsou přece s Bílou velcí přátelé!

Díky Blesku

Klaus se o tom, že Bílá má maminku v kómatu, ale dozvěděl až po 14 dnech. A to jen proto, že se ho na to Blesk zeptal! Lucie ho o pomoc nežádala, ani se mu s trápením nesvěřila. To je patrné i z textové zprávy, kterou exprezident Bílé zaslal 13. února a posléze poskytl i Blesku.

SMS od Klause:

Mila Lucie, teprve nyni se dozvidam o Vasem trapeni s maminkou. Mate to ted urcite velmi tezke. Jestli Vam to alespon trochu muze pomoci, pak vezte, ze na Vas i Vasi maminku myslim. A nejen ja, ale i hodne dalscih vasich pratel. Drzte se. Vas Vaclav Klaus

Spojil je atentát

Přátelství mezi Bílou a Klausem vzniklo v roce 1998. Tehdy po "sarajevském atentátu" nebyl snad nikdo, kdo by si alespoň trochu do Klause nekopl. "Měla jsem pocit, že se všichni zbláznili. Rozhodla jsem se spojit se se všemi, kdo mají stejný názor jako já," říká bílá, se kterou 6. června přišlo Klause na Staroměstské náměstí podpořit na 50 tisíc lidí.

"Rozdělila jsem sice naši zemi na ty, co fandili, a ty, kteří mi to nikdy neodpustí, ale opakuji, že to nebylo politické, ale lidské gesto. Jsem nesmírně pyšná na to, že jsem mohla být tomuto velkému člověku alespoň maličko platná," míní Bílá. Tehdy vzniklo velké přátelství mezi zpěvačkou a politikem.