Aby muzikál Lady Carneval spatřil světlo světa,  je zapotřebí souhlasu všech Svobodových dědiců – vdovy Venduly (41), dcery Jany (42) a synů Jakuba (8) a Petra (33). „Já s Kubou byla a samozřejmě stále jsem pro,“ řekla Blesku vdova Svobodová.

Souhlasí i skladatelova dcera Jana Wallace (42), žijící v Americe. Jen Petr dělá problémy.

Lascivní a primitivní

Scénář k muzikálu napsal Zdeněk Zelenka (59), autor libreta ke Svobodově poslednímu muzikál Golem. „I režisér Jozef Bednárik, dokud žil, do toho chtěl jít. Petr byl ale proti,“ vysvětlule Zelenka. Podle Svobody juniora bylo ve scénáři přespříliš scén, které nejsou hodné jeho otce. „Prohlásil, že to je primitivní a lascivní, a musím přiznat, že se mě to dotklo,“ netají Zelenka.

Obraceli by se v hrobě

Petr byl scénářem podle svých slov přímo znechucen. „Byla by to crazy komedie. Představte si třeba scénu, když hoří klášter a z něj vybíhají nahé prostitutky…Tak kde to jsme? Nejen můj táta, ale lidi, kteří s ním dělali a už nežijou, jako Jirka Štaidl nebo Zdeněk Borovec, by se obraceli v hrobě,“ argumentuje Svoboda junior.

Zelenka navíc není jediný tvůrce, jehož odmítl. Hlavu si z toho ale nedělá a všem posílá drsný vzkaz: „Pokud je na mě někdo naštvaný, ať si strčí klacek do p*dele!“

Karel Svoboda vydělalVendule Svobodové a svým dětem od své smrti 106,5 milionu korun. Jde o tantiémy z Česka a Německa a zisk z muzikálu Golem. Ja jasné, že muzikál Lady Carneval by do rodinné pokladnice pár zlaťáků zase přisypal.