„Už to moc bolelo,“ posteskla si Blesku legendární hlasatelka, která si nechala operovat pravou ruku v pražské Nemocnici Na Homolce. Zvolila skvělého neurochirurga Jiřího Chroboka. „Dokonce mi dal po zákroku pusu,“ svěřila se spokojeně Moučková.

Prchá z nemocnice

Každým dnem se ale už netrpělivě chystá domů. „Bude to sice dobrodružství, protože pravou ruku nesmím zatěžovat a na levou jsem fakt levá, ale dcera mi pomůže,“ doufá hlasatelka. Nemocnice prý nejsou nic pro ni. Přitom ji vedle zápěstí trápí taky zúžení míšního kanálu a trochu ji začalo zlobit srdce.

„To je přece vzhledem k věku normální... To víte, je mi už pětaosmdesát. Něco mi být musí!“ říká tahle statečná dáma a jedna z ikon Pražského jara 1968.

Ten, co operoval Anife olympioniky

Neurochirurg Jiří Chrobok zachránil například Vlastimilu Harapesovi (67) ochrnutou ruku, operoval páteř Anife Vyskočilové (39) i olympioniky Jana Železného (47) a Aleše Valentu (40).

Co je karpální tunel

Pálení, brnění, bolesti a slabost v prstech. Tak se projevuje syndrom karpálního tunelu, který nejvíc postihuje ty, kteří dlouhodobě přetěžují zápěstí. Dochází při něm k poškození cév či nervu.