Před strašnickým krematoriem se dnes přesně v poledne sešlo nespočet legendárních herců, v čele s Lubomírem Lipským. Ten byl ze smrti své kamarádky a dlouholeté kolegyně natolik zdrcen, že nemohl ani mluvit. Sklonil se před rakví s ostatky Věry Tichánkové a smekl čepici. Ukázal tak, že má na hlavě náplast. Nejde však o nějaké zranění. Podle našich informací trpí Lipský ekzémem.

Nejhůře na tom byla manžel Věry Tichánkové Jan Skopeček, který po její smrti zůstal na všechno sám. Jejich dcera Marie totiž žije i s rodinou ve Francii. Ta na pohřeb své zesnulé matky přijela i s manželem. Seděla v první řadě hned vedle svého otce Skopečka a pevně ho držela za ruku.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Černé kroniky: Její poslední slova pro manžela! Jan Jedlička, David Turek

Věra Tichánková se s dcerou Marií neviděla nejméně rok. Pravidelně sice za rodiči jezdila, ovšem s maminkou se bohužel nestihla rozloučit. Tichánková byla kvůli podlomenému zdraví od března loňského roku v domově důchodců, kde se ji dostávalo každodenní péče. Poslední týdny svého života ovšem prožila v Nemocnici na Vinohradech, kde také zemřela.

Zdrcený Skopeček se během smutečního obřadu neudržel a celou dobu plakal. Jeho dcera mu kapesníkem utírala slzy a podporovala ho. Pro Skopečka, který s Tichánkovou žil 66 let, to jsou nejhorší chvíle jeho života.

Pohřeb Věry Tichánkový byl velmi dojemný. Smuteční síní po celou dobu zněly varhany a housle. Zesnulé herečce rodina nechala zahrát kromě jiného i její nejoblíbenější skladbu od Beatles Yesterday.

Nad rakví s ostatky Věry Tichánkové promluvila herečka Kateřina Macháčková. Vzpomínala na herečku se slzami v očích. "Je pro mě velmi těžké mluvit. Jezdila jsem s panem Skopečkem a Věrou Tichánkovou na zájezdy, kdy mi Věra vyprávěla o tom jak dříve žila. Vyprávěla mi své zážitky z koncentračního tábora v Terezíně, jak přežila bombardování v Berlíně a já vždy naslouchala s velkým obdivem, " pronesla Macháčková v obřadní síni. Krátce na to s velkým zármutkem pokondolovala Janu Skopečkovi.

Takhle herci vzpomínají na Věru Tichánkovou:

Miriam Kantorková (78) – "Přijít dnes sem považuji nejen za hereckou, ale hlavně lidskou povinnost. Přišla jsem také kvůli panu Skopečkovi, se kterým jsem nedávno točila film. Na Věru vzpomínám jako na úžasnou herečku, která v sobě měla něco sexy a zároveň herecké kouzlo, které se už dnes z některých herců vytrácí."

Lubomír Lipský (90) – "Při vzpomínce na Věru Tichánkovou je mi smutno i veselo. Smutno kvůli dnešku a veselo je mi, když si vzpomenu, co všechno jsme spolu prožili."

Rudolf Jelínek (78) – "Mám o Jana Skopečka velký strach. Zůstal úplně sám. Slibuji, že mu do budoucna budu pomáhat. Závidím mu manželství s Věrou, protože bylo krásné."