Zpěvačka Petra Janů (60) – Daniel (35) : Rozdíl 25 let

Zpěvačka Petra Janů si po dvou letech vdovského smutku nabrnkla kolouška Daniela. Toho před veřejností delší dobu tajila. Po slavném manželovi Petra sáhla do řad obyčejných smrtelníků, protože nový partner není nijak slavný. „Budeme spolu jenom chodit,“ tvrdí zatím Janů.

Moderátorka Kateřina Hamrová (46) – Pavel Januška (22) : Rozdíl 24 let

Bývalá ředitelka Miss Junior si svého zajíčka nejprve najala jako svého trenéra, aby ji pomohl zhubnout. Jiskra ale přeskočila a Hamrová již spaluje i jinde než v posilovně. Pavel Januška, který sám zhubnul 50 kilo, své nové lásce dopomohl k váze o 33 kilo nižší než před jejich seznámením. Láska v případě těchto dvou tedy prochází činkami a posilovacími stroji.

Vendula Svobodová (41) – Jozef Pizinger (25) : Rozdíl 16 let

Ředitelka Kapky naděje Vendula Svobodová se se svým mladíčkem zná již dlouho. Je to totiž syn její dobré kamarádky Simony. Spekulace o jejich vztahu se objevily již v roce 2007, tehdy je ale Vendula rázně utla. Jozef kdysi žil v malém domku na Vendulině zahradě se svou tehdejší přítelkyní Zuzanou. Po jejich rozchodu pak přeskočila jiskra právě s rodinnou známou. Ale bůhví, co byl opravdový důvod rozchodu Jozefa a Zuzany.

Manažerka Ivone Selníková (39) – Martin Chodúr (23) : Rozdíl 16 let

Vítěz první Československé superstar Martin Chodúr si svoji přítelkyni nejprve najal jako manažerku, ale společně strávený čas přinesl i lásku mezi tyhle dva. Selníková z jejich vztahu těží hlavně fyzicky, díky mladšímu partnerovi se o sebe stará a vypadá čím dál tím líp. Martin Chodúr se kvůli své partnerce rozhádal s rodiči, kteří se následně dokonce rozvedli.

Zpěvačka Helena Vondráčková (66) – Martin Michal (53) : Rozdíl 13 let

Zpěvačka se v roce 2001 rozvedla se svým německým partnerem Helmutem. Krátce na to se seznámila s Martinem Michalem na zájezdu fotbalového týmu Amfora a byla to láska na první pohled. Kvůli Martinovi Michalovi se rodina Heleny rozhádala a zpěvačka se například se svými rodiči nikdy neusmířila.

Eva Pilarová (74) – Jan Kolomazník (61) : Rozdíl 13 let

Eva s Janem se poznali v divadle, Kolomazník je totiž tanečník. Začátky ale nebyly snadné, Pilarová se totiž s Kolomazníkem nejdříve nesnášela. Kamarády a následně i partnery se stali až díky těžké nemoci zpěvačky. Kolomazník se o ni staral. „Když jsem se probrala z horeček, v koupelně jsem viděla dva kartáčky na zuby. Prostě už u mě bydlel a nikdy neodešel,“ vzpomíná zpěvačka.

Herečka Alice Bendová (40) – Michal Topol (28) : Rozdíl 12 let

Alice Bendová se s Michalem seznámila ještě v době, kdy byla vdaná za Václava Bendu, se kterým má dvě děti. Když se konal osudný vánoční večírek, na kterém přeskočila pověstná jiskra, psal se ještě rok 2010. Od té doby tvoří pár, který spolu oslaví třetí výročí. Michal se straní mediálnímu zájmu.

Zprávařka Lucie Borhyová (35) – Michal Hrdlička (24) : Rozdíl 11 let

Láska krásné Lucie a sporťáka Michala Hrdličky netrvá nijak dlouho. První vlaštovky oznamující, že se dali dohromady, přiletěly loni v listopadu. Potvrdily se ale až v únoru letošního roku. Michal se zodpovědně ujal náhradního tatínka Lucčina syna Lucase. Hrdlička navíc neváhal a svou vyvolenou požádal v létě o ruku. Pár navíc nedávno oznámil, že v příštím roce přijde na svět jejich první společný potomek.

Zpěvačka Lucie Bílá (47) – Petr Makovička (36) : Rozdíl 11 let

Zpěvačka po dvou nevydařených manželství zakotvila v náruči Petra Makovičky. Toho poznala náhodou, když přišla křtít knihu do jedné kavárny. Tam Makovička pracoval jako provozní. Lucka ho vlastně ulovila, protože jakmile ho uviděla, bylo jasné, že jí padl do oka. Dala mu své číslo a začali se scházet. Nejvíce se Lucce líbí, že ji doma oslovuje jejím občanským jménem, takže Haničko.

Martina Gavriely (40) - Marcus Tran (33) : Rozdíl 7 let

Martina se s Marcusem seznámila před třemi lety. O sedm let mladší Marcus před ní chodil i s Ewou Farnou, ale kvůli Martině českou zpěvačku opustil. Láska nejspíše zahořela již v roce 2010, i když vztah tento páreček potvrdil až o několik měsíců později. Marcus si je svou láskou natolik jistý, že Gavriely požádal v den jejích 33. Narozenin o ruku a ta řekla ano! Je to už přes rok, ale svatební zvony ještě nezní, pár víc než o svatbě uvažuje o miminku.  

Triky, jak si hýčkat a udržet o několik let mladšího muže, Blesk.cz prozradila odbornice na partnerské vztahy Mgr. Radana Rovena Štěpánek?

Co má žena dělat pro to, aby si udržela mladšího muže?

1) Nehrát si na diblíka

- žena by v žádném případě neměla ztrácet sama sebe

- muž si ji starší našel, tak nemůže očekávat, že se žena promění ve školačku

2) Upravený vzhled za každých okolností

- pravda je, že ženy, které mají  mladší muže o sebe velmi hezky pečují, což je v pořádku

- pečovat o sebe by žena měla za všech okolností, tedy nechodit doma v babských papučích, vyvarovat se staromódnímu oblečení atd.

3) Nechovat se k mladšímu muži jako k dítěti

- ženy v takovém partnerství mohou být více náchylné k tomu, aby se k partnerovi chovaly jako dítěti

- měly by vnímat jeho samostatnost a podporovat ho v ní

- v žádném případě za něj nemohou přijímat zodpovědnost.

4) Věkový rozdíl o více než 20 let může být problém

- rozdíl ve věku mezi partnery cca okolo 10 let nevidím jako potíž

- Věkový rozdíl mezi partnery o více než o generaci je trochu náročný, snad ani ne v období produktivního věku, ale v období  důchodovém. To však záleží na vitalitě obou milenců.

Fotogalerie
11 fotografií