Monika Marešová zkouší prorazit coby moderátorka už dlouhé měsíce, zatím se jí to ale příliš nedaří. Nehází však flintu do žita, a proto neváhala přijmout nabídku na moderování mikulášské besídky ve fakultní nemocnici Motol. Tam na ni čekaly stovky dětí.

Už tak se jí klepala kolena, a to ještě netušila, že to nejhorší teprve příjde. Kromě jejich synů Jakuba a Matěje se na besídce objevil i její manžel, ostřílený moderátor Leoš Mareš.

Jen co spatřil svou manželku, která se mu snaží fušovat do řemesla na jevišti s mikrofonem, skočil za ní a ujal se její funkce. A zatímco mluvil až se mu z pusy kouřilo, Monika za ním v tichosti stála a zírala na něj.

Původně Leoš říkal, že se na mě příjde s dětmi podívat, aby si letos pořádně užili Mikuláše. Už z toho jsem byla nesvá, je to profík a já se mám stále co učit. Když ale dorazil a řekl, že letos žádnou mikulášskou akci nemoderoval a rád by si to vynahradil, tak mě úplně rozhodil,“ svěřila se Monika.

Nejen, že jí Mareš vyfoukl příležitost zviditelnit se v moderátorské branži, ale způsobil tím i to, že Monika vedle něj vypadala v infantilní čepici jako šašek. Snad tím pobavila alespoň přítomné a nadšené děti.