Jako první do vily VyVolených dorazila Vladkova maminka. Jen co prošla dveřmi vily, Vladovi ztuhl úsměv na tváři. Ke své matce se přiblížil a jen letmo ji políbil. Od štábu dostali povel, aby si šli popovídat v „soukromí“.

Vladko si se svou matkou, kterou jako jedinou ze své rodiny ještě respektuje, sedli co nejdále od sebe a pokoušeli se navázat nějakou konverzaci. Dost to ale drhlo. Ani jeden nevěděl, co říkat.

Jediné společné téma, které nalezli, byl černý pejsek Johnny, kterého paní Dobrovodská přivedla s sebou. Jinak mezi Vladem a jeho matkou panovalo hrobové ticho. „Tak my jsme němí,“ přerušila trapnou chvíli matka tří dětí Eva.

Společně pak ještě chvíli seděli na terase, hleděli na sebe, Vladko mamince uvařil kafe a pohrál si se čtyřnohým mazlíčkem. Ani jednou se však za tu krátkou chvíli, kterou s matkou trávil neusmál. Jako by z její návštěvy neměl vůbec radost.

Později se před Romanou a Pavlínou obhajoval, že ho mrzí, že neměl z matčina příchodu takovou radost jako ony. Romaně dorazila sestra a za Pavlínou přijela maminka."Miluju svoji mámu, ale já ji potřeboval, když přišly problémy a tam nikdy nebyla. Nejenom když je dobře, ale i špatně," snažil se Vladko své chování vysvětlit. Bál se, že nyní bude před diváky vypadat jako nevděčný syn. 

Video
Video se připravuje ...

Matka VyVoleného Vladka: Vyrůstal v cikánském ghettu Jan Jedlička, David Turek

Fotogalerie
13 fotografií