Nebýt Richarda Hese, mnoho slavných tanečníků dnes stále dělá "křoví" zahraničním tanečním skupinám za směšné honoráře. Za svou taneční slávu mu je vděčný například Richard Genzer, jež pod Hesem ve skupině UNO několik let tancoval.

Ti, které Hes proslavil, se nyní strachují o jeho život. "Jeho stav je velmi vážný, nemoc je již v posledním stádiu, " prozradil deníku Aha! zdroj z blízkého okolí Richarda Hese.

Právě Genzera zpráva o Hesově nemoci hluboce zasáhla. "Je mi to moc líto," zmohl se zdrcený Genzer na pár slov. S vynikajícím tanečníkem a choreografem cítí i zpěvák Daniel Hůlka. "Richard je velký bojovník a doufám, že nad zákeřnou nemocí vyhraje. Sám jsem si se slinivkou vytrpěl své," vzkázal Daniel Hůlka, který s Hesem spolupracoval v muzikálu Dracula.

Ani režisérovi Filipu Renčovi není Hesova nemoc lhostejná. "Vím, že prodělal těžkou operaci a že jeho stav je vážný. Bohužel nevím, jestli se lepší, ale pevně věřím, že ano," svěřil se Renč.

Rakovina slinivky, která u Hese propukla, může být i následek Hesova zhýralého života. V 90. letech propadl slávě a penězům, a tím pádem i alkoholu. Mnohokrát se opil až do bezvědomí, jednou dokonce unikl smrti, když přežil autonehodu. Ani to ho však od bouřlivého života nezastavilo.

 

Fotogalerie
7 fotografií