Pohřeb manžela zpěvačky Bílé se odehrával přesně podle romských tradic. František měl pohřeb v kostele, kde bylo zhruba padesát smutečních hostů, z devadesáti procent Romů.

Věra Bílá neměla na pohřeb manžela peníze, a tak se nad ní slitoval hitmaker Michal David, který jí obřad zaplatil. Věra si však musela půjčit také peníze na manželův sváteční oblek, ve kterém ho uložila do rakve.

Zvláštní ovšem je, že boty, které se podle romských tradic dávají do rakve samostatně, v rakvi zesnulého Františka chyběly. Vypadá to, že Věře už na obuv pro manžela nezbyly finance. Příbuzní se ale reportérům Blesk.cz snažili vysvětlit, že v jejich rodině se obuv do rakve nedává.

Naopak příbuzní Věry Bílé vkládali nebožtíkovi do rakve cigarety, umělé květiny, na ruku mu jistý muž dokonce nasadil hodinky a od jiných dostal obrázek.

Zhroucená Věra Bílá se s hlubokým pláčem skláněla nad rakví svého muže, hladila ho po tváři a také mu do rakve vložila cigarety a vypůjčené peníze. Smrt milovaného muže ji zlomila natolik, že se jí těžce dýchalo. "Chci se zabít," přiznala Blesk.cz vdova Věra Bílá.

Její sestra ji pod fleecovou mikinou masírovala hrudník francovkou, dala ji napít vodu a vlhčila jí tvář vodou, aby neomdlela. Věru poté příbuzní naložili do auta, které má vytlučené okénko a díra je zakryta igelitem.

Fotogalerie
18 fotografií