„Respektovala jsem to, žila s Jaromírem Hanzlíkem. Nikdy jsem ho ale nebrala jako náhradu za tatínka. A bylo to docela šťastných deset let,“ svěřuje Tereza.
Matce nevyčítá ale ani dlouhé období, kdy musela žít v domácnosti tety Blanky. „To bylo asi od mých šesti měsíců do šesti let. Maminka s tatínkem prožívali ve své profesi renesanci, tak asi proto. Maminka o tom mluvit nechce a tatínka se na to, proč jsem byla u tety Blány, bohužel už zeptat nemůžu. Je mi to ale jedno,“ je smířená Tereza, pro kterou je matka stále tou nejzářivější hvězdou.

Hollywood

Proto matce ze všeho nejvíc přála, aby jí nabídl roli George Clooney nebo Brad Pitt. „Máma měla pracovat v Hollywoodu. Pro mě je ztělesněním ženství, smyslnosti. Stala se sexsymbolem. Je prostě vším, čím já nedisponuji,“ říká Tereza. „Tak jako byla BB (Brigitte Bardot), tak pro mě je máma JB. To už jsem zjistila jako malá, když jsem za ní jezdila do Německa. Tam točila pro Bavarii. Jenže když s ní chtěli podepsat smlouvu, máma to kvůli mně odmítla.“

Pečovatelka

Tereza měla s maminkou velké plány, jenže českou Brigitte Bardot ateroskleróza a všechny potíže s ní spojené skolily, přivedly na JIP koronární jednotky a teď se herečka učí rozpohybovávat na rehabilitační klinice na Malvazinkách. Tereza se o matku stará, seč jen může. Za její pobyt platí kolem 40 tisíc měsíčně a přeje si, aby ji někdy mohla přivézt ještě domů.
Brejchová si totiž konečně začala s Terezou rozumět, má radost i z jejího syna Samuela a výborně vychází také s Tereziným manželem, fotografem Herbertem Slavíkem.  
Když se Terezy dnes někdo zeptá: Kdo je pro vás teta Blanka?, odpoví: „Moje máma.“ Když se jí někdo zeptá: Kdo je pro vás Vlastimil Brodský?, odpoví: „Milovaný tatínek.“ A když se jí někdo zeptá: Kdo je pro vás Jana Brejchová?, řekne: „Filmová hvězda…“

Fotogalerie
8 fotografií