„Dal jsem hlas Monarchistům, Koruně České. Mě zajímají dějiny, historie a tak a myslím si, že monarchie jsou zatím nejfunkčnější země na světě, ale nemám nic ani proti republice. Například První republika fungovala perfektně!“ prozradil Vladko.

Eva, Milošova děva!

VyVolená Eva (23) zase volila Zemanovce! „Ta strana mi je nějakým způsobem sympatická. Dívala jsem se do materiálů, které jsme měli ve Vile, ale tam všichni slibují hory doly, černý les, ale realita je stejně jinak.  Rozhodovala jsem se mezi Zelenými a Zemanovci,“  svěřila se soutěžící Blesku.

Romana, Okamurovi oddaná

„Na začátku jsem chtěla dát Změnu, protože se mi líbil jejich program. Potom tam byla taková ta intuice, rozhodla jsem se podle srdce. Když jsem měla restauraci, tak jsem něco pro pana Okamuru dělala. Myslím, že Asiatům ten stát funguje a funguje jim lépe než u nás,“ popsala myšlenkové pochody za svou volbou Romana (32).

VyVolení, ale NeInformovaní

Štáb VyVoleným přichystal vytištěné volební programy všech stran k prostudování. I tak jsou ale soutěžící více než dva měsíce odříznutí o veškerého veřejného dění. Mohou se pak vůbec správně rozhodnout? Romana prý ano: „Ty informace jsem ani nečetla, abych řekla pravdu, vím, jak to funguje venku, co mi vadí a co mi nevadí, a pan Okamura mě už předtím zajímal.“

Kdyby jen věděla!

Eva byla na rozdíl od ní výrazně skeptičtější: „K rozhodnutí mi stačily informace, které jsme měli, ale přece jenom mi pořád vrtá hlavou, co se děje venku, jestli tam nebyly nějaké faktory, které ovlivnily další voliče, co jsou venku.“ Štěbetají si snad o skandálu s pornem, ve kterém údajně vystupovala prezidentova dcera i vrabci na střeše Vily?