Právě teď byla zahájena dražba farmy Bolka Polívky, která leží u Olšan na Vyškovsku. Ta je v konkurzu poté, co byla veřejná dražba vyhlášena na začátku září. Vyvolávací cena je 15 milionů korun. Do dražby se ale přihlásili jen dva zájemci.

Každý ze zájemců musel složit dražební jistinu v hodnotě 2,5 miliónu korun. Kromě Polívkovy farmy jde do dražby také ochranná značka Manéž Bolka Polívky.

Licitátor dražby přijal opatření, které ochraňují případné nové majitele. Zakázal totiž fotografovat a natáčet účastníky dražby. Reportéři tak snímat jen licitátora a zapisovatelku!

Hodnota draženého majetku je 19,8 miliónu korun. Podle pravidel dražby je nejnižší příhoz 100 000 korun. Dražitelé tak měli půl hodiny po zahájení dražby možnost přihazovat. Dva dražitelé ale zůstali na vyvolávací ceně. Dražitel číslo 1 totiž nabídl vyvolávacích 15 miliónů korun. Druhý ze zájemců ani neprojevil zájem celou dražbu zdramatizovat. První dražitel, pán v obleku, se tak stal novým majitelem Penzionu Olšany. Prohlášení pro novináře se zdržel a z místa rovnou odjel.

Klíče od nemovitosti nový majitel získá až složí celých 15 miliónů korun na účet. Na to má 45 dní. Zároveň s nemovitostí také získal ochrannou známku Manéže Bolka Polívky. To znamená, že pokud Česká televize či sám Bolek Polívka bude chtít tento pořad natáčet, bude se muset s novým majitelem dohodnout na podmínkách užívání jména Manéž Bolka Polívky.

V areálu se nachází hotel, wellness centrum, restaurace či tenisové kurty, pozemky zabírají plochu 23 000 metrů čtverečních.

Fotogalerie
4 fotografie