Nízká sledovanost dohnala televizi Nova k radikálnímu řešení: Noční Televizní noviny dostaly stopku a 8. listopadu jim zazvoní umíráček. „Ve večerních hodinách, respektive po 22. hodině, je diváky preferována zábava v podobě nezpravodajských pořadů. TV Nova proto vychází vstříc přání diváků a nahrazuje Noční Televizní noviny jinými pořady,“ vysvětlila programová ředitelka Alex Ruzek. Jedním z pořadů by podle informací Blesku mohl být společenský magazín Prásk!“

Kam s nimi?

„Petru Svobodu budou diváci vídat v Poledních a Odpoledních Televizních novinách, nadále bude zastávat také práci reportérky v terénu. Emma Smetana a Markéta Fialová budou dále moderovat zejména hlavní zpravodajskou relaci od 19:30,“ zní oficiální stanovisko TV Nova. Trio moderátorek by se i přes příslib televize, že zůstávají dál ve zpravodajství, mělo mít na pozoru. Jsou to jednoduché počty... Tím, že ubyl jeden pořad a moderátorský tým zůstává ve stejném počtu, je jasné, že někdo půjde z kola ven! „Chystají se personální změny, které by nejvíce mělo pocítit moderátorské složení Poledních a Odpoledních Televizních novin,“ prozradil Blesku zdroj přímo z Novy.

S Fialovou to jde z kopce

Po odchodu Karla Voříška (50), se kterým několik let tvořila moderátorskou dvojici, se Markétě Fialové lepí smůla na paty. Loni v listopadu byla kvůli nařčení Voříška ze spolupráce s StB stažena z obrazovky, pak dostala »trafiku« v podobě moderování prezidentského speciálu. Fialová, která vyhrávala ankety popularity a několikrát v týdnu vítala diváky u zpráv, se musí spokojit s tím, že už na obrazovce nemá takový prostor jako dřív.

Fotogalerie
6 fotografií