Prezidentská privilegia

Zpěvák se díky své popularitě v Rusku podíval do míst, kam se dostanou jen prezidenti. Vedení Lomonosovy univerzity ho vzalo až do jejích nejvyšších pater, kde je historická aula. Prohlédl si tam také muzeum, ze kterého je vyhlídka na celé město.

Hlasitě obdivuje ženy

Během návštěvy ruské metropole se Gott občas otočil za krásnou ženou. V zákulisí Kremlu, kde zpíval na 85. narozeninách Alexandrovců, se jich k Mistrovi seběhlo hned několik. Šlo o mladé baletky, jejich přítomnost si velmi užíval.

V autě se učí nebo nadává

Během pojíždění po Moskvě se Gott učil texty písní nebo sledoval cvrkot v ulicích. Když z Ruska odlétal a jeho auto stálo v obrovské koloně, hlasitě nadával. Hrozilo totiž, že nestihne spoj do Prahy. „Takovou kolonu jsem v Moskvě ještě nikdy neviděl. Pětiproudá silnice, a ona je několik kilometrů ucpaná, to je šílené,“ lamentoval zpěvák.

Pečuje o vlasy

Karel velmi pečuje o svůj vzhled, především pak o účes. Kdekoliv bylo zrcadlo, vždy se do něj podíval, jestli není rozcuchaný. Na každý den měl jiný oblek. Překvapil také tím, že si nakoupil moderní svetry a přes rameno nosil malou taštičku.

Fotí se s ním slavní

Během tří dnů se Karel potkal v Moskvě s několika známými osobnostmi. Kromě hokejisty Vladislava Treťjaka (61) se chtěl s Gottem vyfotit i italský zpěvák Toto Cutugno (70), který také vystupoval na narozeninách Alexandrovců.

Strach z česneku

Protože se neustále setkával s lidmi, odmítal Gott jídla s česnekem. „Já ho mám rád, ale promiňte, to jídlo si nedám,“ omluvil se obsluze v Českém domě, když mu přinesla v rámci večeře pořádané ředitelem Jiřím Podholou marinované krevety. Udělali mu je tedy bez česneku.

Video
Video se připravuje ...

S Gottem na palubě - Jak snáší létání ve svém věku Luboš Procházka

Fotograf Jiří Krušina: To jsem opravdu nečekal...

Promiňte, že kradu, ale musím si bez svolení půjčit do titulku svého komentáře větu Karla Gotta. Král české hudby si totiž za tři dny podmanil celou Moskvu. Ruští umělci, sportovci, politici i diplomaté se před ním hluboce skláněli. Věrné fanynky by za něj položily život. I když mnohé nesehnaly lístek na prestižní oslavu Alexandrovců v Kremlu, tak Mistra přijely vítat na letiště s drahými květinami. Jako špatný vtip vypadala moje noční cesta na procházku Rudým náměstím. Moskevský taxikář si popěvoval za jízdy Gottovu Lady Carneval. A opravdu těžko jsem mu vnucoval peníze, když se dozvěděl, že jsem v Moskvě právě s jeho idolem! Rusko bylo plné překvapení, ale opravdu jsem nečekal, že Rusové Gotta tak moc milují!

Fotogalerie
16 fotografií