Porotci talentové soutěže zůstali jako opaření po vyslechnutí příběhu zpěvačky Martiny (40). Přišla zazpívat pro svou dceru. „Nemůže tu se mnou být, žije v Tunisu. Je muslimka,“ začala Martina, která jen těžko skrývala dojetí. „Manžel dceru sbalil, když jí byly tři roky, a odvezl ke své rodině. Už se nikdy nevrátili,“ vypráví statečná soutěžící.

Do okouzlujícího Tunisana se Martina zamilovala na brigádě v Itálii v osmnácti. Jakmile zjistila, že je těhotná, jejich láska začala mít trhliny.

Osudný výlet

„Milovala jsem ho, ale už to nebylo ono. Proto jsem se krátce poté, co se dcera narodila, rozhodla odjet na dovolenou do Čech a zpátky do Itálie se nevracet,“ vzpomíná. Jenomže když se nevrátila ona, přijel manžel za ní. Pod záminkou rodinného výletu ji vylákal za město. Pak se ale stalo něco, co Martina nečekala. „Vyhodil mě z auta a nechal mě stát uplakanou u krajnice. Otočil auto a zmizel. Tehdy jsem svoji Sáru viděla na dlouhé roky naposledy,“ vypráví Martina.

Bez peněz

Posbírala zbytky svých sil a vrhla se do práce. „Potřebovala jsem peníze, za právníky jsem zaplatila celé jmění, ale bylo to zbytečné,“ popisuje. Svoji Sáru objevila až ve chvíli, kdy ztratila veškerou naději. „Na sociální síti jsem objevila dívku s jejím jménem a odpovídajícím věkem. Pomocí internetového překladače jsem zformulovala dopis.“ Odpověď přišla už za dva dny. „Maminko, to jsem já, miluju tě!“

Vrátit se nechce

Dnes už dvacetiletá Sára se do Česka přestěhovat nechce. „Vychovali ji jako muslimku, nezná Evropu a otec ji nechce pustit,“ říká s pláčem Martina. Věří ale, že na ni dcera bude díky účasti v Talentu pyšná.