Lucie Bílá (47) pod Bednárikovou režií hrála v muzikálech Drákula, Johanka z Arku, Elixír života, či v Carmen. "Nezažila jsem žádnou z jeho prací, která by nefungovala," uvedla Bílá.

Milovala jsem ho...

„Pláče celá naše branže a já s ní. Když mi řekl, že už přestává pracovat, prosila jsem ho, ať to nedělá. Odpověděl mi: Chci žít, nechci umřít v práci. Pochopila jsem a přála mu štěstí. Není tolik lidí, které jsem tak milovala jako jeho. A jsem pyšná, že mám s tak velkým člověkem tolik společné krásné práce. Bude mi z celého srdce chybět,“ říká o Bednárikovi Lucie Bílá.

Žil pro divadlo

Bednárik s prací skončil v roce 2008. Naposledy se ukázal na televizních obrazovkách ukázal jako porotce v taneční soutěži  Bailando. "Znala jsem ho 45 roků," napsala na Facebooku herečka a politička Magda Vášáryová. "Neměl vlastní život, jeho životem byli lidé v divadle. Na jevišti, za oponou i v hledišti," dodala.

Pohřeb bude v pátek

Poslední rozloučení s umělcem, který proslul i v České republice, se uskuteční v historické budově Slovenského národního divadla. Bednárikovi kolegové z Divadla Andreje Bagara v Nitře v pietní prohlášení uvedli, že zprávu o jeho náhlém skonu přijali hlubokým zármutkem.

Fotogalerie
10 fotografií