Šťastnější časy odstartovala svatba Petry letos 2. srpna. Hapku upoutaného na invalidní vozík po operaci kyčle na ni lékaři bez výčitek pustili. V poslední době s zdravotní stav skladatele, který bojuje s Alzheimerovou chorobou, zlepšil. Celá rodina se raduje. Pro Petru to byl nejhezčí svatební dar.

Rodinné prokletí

Autor mnoha hitů jako Levandulová a Dívám se dívám a hlavně filmové hudby ke snímkům Copak je to za vojáka a Léto s kovbojem, trpí už od mládí dědičnou poruchou mozku. Bral na to léky. K stáru se ale nemoc zhoršila a nemohl zůstat sám. Opustila ho matka nejmladších z jeho sedmi potomků kostýmní výtvarnice Olga Michálková. Obětavě o něj pečovala dcera Petra. Na Okoř se dokonce na čas nastěhovala, aby byla tátovi po ruce.

Velké odpuštění

Na rozdíl od Michálkové naopak Hapkovi odpustila jeho druhá žena herečka Zora Ulla Keslerová. Právě na svatbě jejich Petry se k němu chovala velice vlídně. Přitom se více než deset let soudili o miliony, které prý skladatel Ulle od rozvodu dlužil.

Problémy s narkózou

Hapkovy zdravotní potíže s pamětí zhoršila narkóza při poslední operaci. Skladatel si loni vyhodil umělý kyčel a musel na reoperaci na pražské vojenské nemocnice. Po probuzení z narkózy působil zmateně a byl agresívní, což jsou neklamné příznaky Alzheimerovy choroby.

Fotogalerie
7 fotografií