Oblíbená česká herečka Milena Steimaslová byla jediná z herecké branže, která si na bývalou kolegyni vzpomněla. “Věra mě učila na lidové škole umění. Byla bezvadná,” prohlásila herečka.

Na hereckou dráhu Koktová take připravovala Jan Teplého mladšího. “Vzpomínám na ni hrozně rád, byla hodná a trpělivá. Ostatním lidem přála úspěch,“ prohlásil  Teplý, který se na pohřeb nedostavil, neboť byl mimo Prahu.

Z Chalupářů nepřišel nikdo. “Tohle počasí mi nedělá vůbec dobře, nemohl jsem přijít. S Věruškou se ale pracovalo moc hezky. Byla to dokonalá konzumní prodav ačka, nikdo to nemohl sehrát líp,” řekl Blesku režisér seriálu František Filip a potom dodal: “Věruško, měj se tam nahoře hezky. Za chvilku se tam sejdeme úplně všichni.”

Zástava srdce

Posledního rozloučení se zúčastnil samozřejmě hereččin syn Radovan s celou svoji rodinou. Ta prozradila, že Věra Koktová zemřela na LDN v Podbořanech na zástavu srdce.

Po Chalupářích herečka dostala svoji druhou významnou roli ve filmu Trhala fialky diamantem, kde si zahrála jednu z tetiček. Menší role ztvárnila ve filmech Dobrý voják Švejk, Jak básníkům chutná život nebo v pokračování Jak básníci neztrácejí naději.

Fotogalerie
9 fotografií