Společně se šamanem Saavedrou se Rychtář dnes pokusil Ivetu přemístit na psychiatrické oddělení do Vojenské ústřední nemocnice ve Střešovicích. „Tam ji bude rozhodně líp. To už je kultivované prostředí. Ona má v Bohnicích samozřejmě bezvadnou lékařskou péči, to ano. Jde ale o prostředí. Iveta je velice labilní člověk. Pro ni je opravdu rozdíl, jestli ty dveře od místnosti, kde leží, jsou železné, anebo normální,“ vysvětluje Saavedra.

Navíc, ve střešovické nemocnici se bude Iveta léčit na oddělení zaměřené na detox. „V Bohnicích je v pavilonu pro duševně choré, které jsou nebezpečné sobě a svému okolí. Denně dostává až devět prášků, které ji především utlumují. A to je špatně,“ vysvětlil léčitel.

Jako ve vězení

Zpěvačka v Bohnicích leží na samotce třikrát tři metry, místnost má železné dveře a okno zataženou roletu, denní světlo téměř nevidí. „To je pro její psychiku velmi špatně. Došla dokonce k závěru, že je ve vězení a že ji v něm Pepa chce nechat navždy. Musí odtamtud opravdu rychle pryč,“ říká rozhodně Saavedra, který chce dnes s Rychtářem Ivetu navštívit a pokusit se ji vysvětlit »záchranné« plány. V rukávu měli ti dva ještě soukromou kliniku v Liberci, kde ale měsíční léčení výjde na 55 tisíc korun, a oni by museli sehnat sponzory.

Jenže Rychtářovi se šamanem Saavedrou plán nevyšel. Josef Rychtář, který si pro Ivetu přijel s úsměvem na tváři, z Bohnic odjel plný vzteku. Z pavilonu pro duševně choré ženy totiž odešel bez Ivety. Naštvaný nasedl do auta a z Bohnic odjel. Iveta tak nadále zůstane v péči odborníků na psychiatrické léčebně.

Video
Video se připravuje ...

Rychtářův vzkaz Macurovi Marek Pátek, Pavel Machan

Fotogalerie
6 fotografií