1990: Svatba ve stylu skinheads

Když si Mirjam Müller rok po revoluci brala Landu, bylo oběma pouhých 22 let. Tehdy byl zarytým skinheadem, který nešel daleko pro ránu. Ona se ho nebála, a přestože by to tehdy vzhledem k jejich životnímu stylu nikdo nehádal, jejich manželství přežilo dvě desetiletí.

1991: Zoufalý život v Česku

První roky v Česku nebyly pro Mirjam zrovna procházkou růžovým sadem. Neznala řeč, neměla tu moc přátel a Dan byl až příliš velký bohém, který se moc neohlíží. „Z blahobytu jsem se vlastně dobrovolně ocitla v socialismu. Šok. Žilo se mi tu opravdu těžce,“ zavzpomínala Mirjam.

1992: Bez hudby, bez příjmu

Když Landa rozpustil skinheadskou kapelu Orlík, dva roky nehrál. Období »prázdna« nemohlo být jednoduché ani pro jednoho z manželů. KariéruDan rozjel až s deskou Valčík, ale pořádně dařit se mu začalo až s úspěšnou deskou Chcíply dobrý víly v roce 1995.

Když se nedávno dostala na veřejnost jeho fotka, která ho ukazuje hajlujícího v divadelním zákulisí s Lucií Bílou.
Autor: archiv Blesku
1995: Hajloval v divadle

Když se nedávno dostala na veřejnost jeho fotka, která ho ukazuje hajlujícího v divadelním zákulisí, nikoho to dnes už ani nepřekvapilo. Kdyby se fotka dostala na světlo už tehdy, byl by nejspíš konec s jeho kariérou a možná i na pár let se životem na svobodě.

2004: Stává se duchovním

S Jiřím Komorousem zakládá občanské sdružení Ordo Lumen Templi, které charakterizuje jako novodobý duchovní řád, který by měl vyburcovat společnost z letargie. Jeho žena aby měla svatozář! Hodiny strávené rozjímáním namísto rodinných povinností, to chce svatou trpělivost!

Vášnivý automobilový závodník Landa narazil při rychlostní zkoušce do stromu a zůstal několik minut v hlubokém bezvědomí.
Autor: archiv Blesku
2008: Málem zemřel při závodech

Na 11. duben toho roku Mirjam jen tak nezapomene. Když jí odpoledne zazvonil telefon a v něm se ozvalo „Dan měl nehodu, jeho zranění jsou těžká“ krve by se v ní nedořezal. Vášnivý automobilový závodník Landa narazil při rychlostní zkoušce do stromu a zůstal několik minut v hlubokém bezvědomí. Způsobil si těžký otřes mozku, velké pohmožděniny a odrazil si ledvinu. Představa, že na desetiletou Anastázii a pětiletá dvojčata zůstane sama, musela být pro Mirjam děsivá.

leden 2012: Landa ochrnul

Na pravou půlku obličeje ochrnul zpěvák loni v zimě. Způsobila to obrna lícního nervu, kterou zřejmě způsobila klimatizace v letadle. Celých šest měsíců nechodil mezi lidi a za zdmi svého domu komponoval hudbu k muzikálu Klíč králů. „Doktoři mi museli dělat řadu vyšetření, aby vyloučili nádor. Nemohu zavírat pravé oko, což způsobila ta nehybnost obličeje. Ztratil jsem prostě reflexy,“ prozradil.

Landovi se v psaní muzikálů poměrně dlouhou dobu dařilo. Klíč králů byl ale propadák.
Autor: archiv Blesku
říjen 2012: Průšvih v muzikálu

Landovi se v psaní muzikálů poměrně dlouhou dobu dařilo. Jeho Krysař je legendární i Tajemství podle neméně úspěšného filmu Kvaska mu vydělalo slušné peníze. Zato poslední počin - rocková opera Klíč králů - byla pořádná ostuda. Landa poslední písničky dopisoval ještě v den premiéry. Jeho žena Mirjam jako režisérka tohoto průšvihu musela snášet otrávené pohledy účinkujících i ostré kritiky, které Landovo dílko zadupaly do země.

Všichni si ťukali na čelo, když se Dan Landa zjevil ve Státní opeře při udílení hudebních cen Slavík s kohoutem v podpaží a všem oznámil, že odteď se jmenuje Žito 44.
Autor: archiv Blesku
prosinec 2012: Žito 44

Všichni si ťukali na čelo, když se Dan Landa zjevil ve Státní opeře při udílení hudebních cen Slavík s kohoutem v podpaží a všem oznámil, že odteď se jmenuje Žito 44.Mirjamtehdy kráčela po jeho boku a musela si všimnout, že se jim přítomné tváře posmívají. Jako vždy zachovala dekorum.

červenec 2013: Odchod od rodiny?

Okolí Landových mluví stejným hlasem: Jsou od sebe! Manželé ale říkají přesný opak. „Všechno je v naprostém pořádku,“ tvrdí Mirjam. Jenomže jejich známí naznačují, že do jejich vztahu vstoupila jiná žena, zpěvačka Olga Lounová (32). „To jsou úplný nesmysly, moje manželství je úplně v pořádku,“ odpověděl Blesku Landa do telefonu a zavěsil.

Fotogalerie
9 fotografií