Stylová chalupa na konci obce s rybníkem a rozsáhlým pozemkem je jako stvořená pro relax. Jenže toho si herci neužijí. Chovají totiž ovce, slepice, kachny, psy, kočky a hlavně koně. A starost o ně dá zabrat.

Vášeň pro koně

„Koně miluju, po divadle je to moje největší vášeň,“ netají se Vanda Hybnerová, které její manžel Saša udělal největší radost, když jí k narozeninám daroval koně. Stejnou vášeň sdílejí i jejich dcery Josefína (20) a Antonie (15).

I to je jeden z důvodů, proč se odstěhovali z Prahy. I když sousedi to vidí trochu jinak... „Proč utekli sem na venkov? No možná proto, že pan Saša je pořád krásnej chlap a Vanda ho chtěla mít víc na očích,“ řekla Blesku s úsměvem sousedka z obce.

Umělci z Prahy

Starousedlíci si už zvykli na to, že mezi nimi žije někdo slavný. „Občas za nimi jezdí kamarádi, i někteří herci. Viděla jsem tu i paní Urbánkovou, která taky žije tady na Vysočině, i pár dalších,“ vypráví ochotně sousedka. „Ale Saša s Vandou se chovají skvěle. Nic ze sebe nedělají, jako by tu žili odjakživa. Rozhodně to nejsou nějací rozeřvaní »umělci z Prahy«. Jsme rádi, že je tu máme,“ dodává.

Ani dojíždění není pro herce překážkou. „Do Jihlavy to máme asi 12 kilometrů a do Prahy hodinku cesty po dálnici,“ nechala se před časem slyšet Vanda, která se Sašou jezdí do metropole vlastně jen za prací. V Praze si sice nechali byt v centru, ale doma jsou na Vysočině u koní.

Fotogalerie
5 fotografií