Po Karlu Gottovi v mládí toužila nejedna žena a dívka. Svými hity a světáckým vystupováním omračoval většinu ženské populace a mohl mít v podstatě každou, na kterou si zlatý slavík ukázal.

O tom, že má popularita také svou stinnou stránku, by ale mohl vyprávět. Nejedna žena totiž od běžného fanynkovství přešla k nábožnému uctívání mistra a ze života mu udělala peklo. Situace bylo několikrát tak vážná, že má Karel Gott ještě dnes, v 73 letech, z podobných individuí hrůzu. "Já bych nerad, kdyby nás teď nedej bože viděla nebo slyšela, " děsil se Gott na natáčení nového filmu Jana Hřebejka, kde si střihnul menší roli a zahrál si sám sebe.

Na dotaz serveru Idnes.cz pak zpěvák prozradil, že dokonce existují ženy, které jeho manželství dodnes zpochyňují. "Nabídky k sňatku přichází velmi zřídka, a to v případě jakéhosi schizo pocitu, že to opravdu neplatí, ten můj sňatek, ten se neodehrál, že to je jenom nějaká práce managementu, že fotky jsou montáže," líčil zděšeně Karel.

Gotta celý život pronásledovaly fanynky nejen v Čechách, ale také v sousením Něměcku. Nejznámější z nich je šílená Němka Hannelore Uhl (47), které šlape na paty Češka Valerie Zvarová (34), přezdívaná Dívka v modrém.

 

Fotogalerie
6 fotografií