Minulý týden přišla oblíbená slovenská herečka Emilia Vášáryová, která zazářila po boku Jiřího Kodeta (†67) ve filmu Pelíšky, o svého milovaného manžela. Jejich láska trvala krásných 30 let, než úspěšný a známý kostýmní výtvarník Čorba podlehl vážné nemoci.

Do historické budovy Slovenského národního divadla v Bratislavě se s Milanem Čorbou přišla rozloučit nejen rodina, ale také mnoho přátel a jeho obdivovatelů.

Podle tradice se během rozloučení u rakve vystřídala čestná stráž složená z herců. Byl mezi nimi například také herec Milan Lasica, jeho švagr, který vzpomenul nejen na Čorbu, ale také na další herce a přátele, kteří mu v posledních letech odcházejí.

"Kam, chlapci, všichni spěcháte. Milane, počkej na mě, uvidíme se..." překvapil ve své smuteční řeči Lasica, který je manželem Magdy Vášáryové.

Mimo Lasici se během čestné stráže vystřídali také herci Juraj Kukura či Martin Huba, který také na Čorbu zavzpomínal krátkou řečí. Mezi hosty byla také herečka Zuzana Fialová nebo producentka Deana Horváthová Jakubisková.

Ve chvíli, kdy se za rakví Čorby zatáhla opona, celé hlediště povstalo a tleskalo ve stoje.

"Já jsem šťastná, že se mu zkrátilo utrpení. Samozřejmě, je nám velmi smutno. Byl to náš velmi dobrý kamarád, ale nic nedá se nic dělat," řekla Času.sk sestra Emilie, Magda Vášáryová.

Fotogalerie
7 fotografií