Navrátil tím pobavil nejen tvůrce pořadu, ale i kolegy ze svého týmu – herce Martina Krause (30) a moderátorku Laďku Něrgešovou (37). Co se znalostí týká, věřil si Navrátil před natáčením hlavně na ty z historie. „Na gymnáziu jsem měl úžasného profesora na dějepis, takže z tohoto předmětu si pamatuju mnohé.“ Z dějepisu Oldřich i maturoval. A kromě toho i z češtiny, ruštiny a angličtiny. „Jazyky mě vždycky bavily, dokonce i ruština, kterou se nikdo moc učit nechtěl,“ prozradil herec.

Zatímco řada osobností při natáčení pořadu Máme rádio Česko vzpomínala na své plány ohledně emigrace, Navrátil byl jeden z mála, který hlásal, že nikdy emigrovat nechtěl. „S divadlem jsem cestoval hodně. Ale vždycky jsem se chtěl vrátit domů, dokonce i za komunistů,“ uvedl. Kdyby ho okolnosti přinutily žít jinde, dokáže si představit život v Itálii nebo v Kanadě. „Tam jsem byl, navíc docela dlouho, je tam úžasná příroda a také tam není taková zima, jak byste čekali. Speciálně ve Vancouveru je určitě o mnoho tepleji než tady u nás,“ řekl Oldřich.

Jeho nejoblíbenější místo v Česku je na Vysočině, kde se narodil a dodnes tam má chatu i spoustu dobrých známých. Jak se Navrátilovi a jeho týmu dařilo, uvidíte v neděli večer na Prima family.

Fotogalerie
4 fotografie