Dluhy společnosti Farma Bolka Polívky přesahují 36 milionů korun. Píše to dnešní Mladá fronta Dnes. V pondělí vyprší lhůta, kdy věřitelé mohou přihlásit své pohledávky. Jednou z největších bude podle deníku evropská dotace na úpravy farmy. Insolvenční řízení bylo s firmou známého herce Boleslava Polívky zahájeno již loni v říjnu, v březnu poslal Krajský soud v Brně farmu v Olšanech do úpadku.

Insolvenční řízení odstartoval stavitel Jiří Kaláb, který přihlásil pohledávku deset milionů korun. Polívkova firma dluží Kalábovi téměř osm milionů korun za výstavbu wellness zóny na olšanské farmě. Další necelé dva miliony tvoří podle spisu příslušenství, tedy úroky z dlužné částky.

Ještě vyšší částku bude zřejmě požadovat rada Regionálního operačního programu Jihovýchod, ze kterého dostala Polívkova firma 11,6 milionu korun z evropských fondů na vylepšení hotelu či vybudování bazénu a wellness centra. "Regionální rada Jihovýchod přihlašuje pohledávku ve výši dotace a příslušenství, tedy penále," uvedla mluvčí regionu soudržnosti Jihovýchod Kateřina Dobešová.

O jedenáct milionů korun se hlásí miliardář Alexandr Seidl se synem, kteří loni převzali pohledávky Polívkových partnerů, uvádí deník. Mezi věřiteli jsou rovněž zaměstnanci farmy, část z nich dala výpověď kvůli nevyplaceným mzdám. Farma je dočasně mimo provoz.

Fotogalerie
8 fotografií