Originálně malované, klasické velikonoční vajíčko, dnes koupíte na každém rohu. Už méně vejce, které je tak velké, že vydá za pětadvacet normálních – je totiž pštrosí. A už vůbec ne takové, které by namalovala řada známých a šikovných celebrit.

My takové chtěli a tak jsme na pštrosí farmě na Moravě objednali osm vyfouknutých pštrosích vajec, které v pořádku dorazila do redakce a pak oslovili známé osobnosti, aby nám z nich udělaly originál s vlastním rukopisem.

Lucie Bílá je vyučená švadlena a z ručních prací nic nezapomněla. Háčkuje, plete a hlavně sbírá knoflíky. Má jich doma na litry a právě jimi se rozhodla ozdobit své vejce.

To Karel Gott nakonec se do zdobení nakonec sám nepustil. Na pomoc si totiž přizval své dvě dcerky Charlotte Ellu a Nellu Sofii, které má s manželkou Ivanou (rozenou Macháčkovou). 

Charlottka (6) a Nelly Gottovy (4)

„Velikonoční vajíčka jsme už zdobily. Ale takhle veliké vejce ještě nikdy! Vzaly jsme si na to fixky a pak jsme to vybarvily akrylovými barvami – ty nám půjčil tatínek. Táta nám taky vysvětlil, že i když je zima, Velikonoce jsou vlastně svátky jara! Na jaře přicházejí na svět mláďátka, a tak jsme tam namalovaly malé králíčky a jiná zvířátka. Vozík plný kraslic je tam proto, že bychom si přály, aby taková vajíčka měly všechny děti!“

Lucie Bílá (46)

„Přemýšlela jsem o vajíčku, které by mohlo být ozdobou domu po celý rok a k tomu přispěl i symbol zlatého vejce a má sbírka knoflíků. Tak se mi to zalíbilo, že jsem si další knoflíkové vejce udělala i pro sebe. Mám ráda tradice, ale bohužel se stalo tradicí i to, že nikdy nejsem na Velikonoce doma. Je mi to líto už proto, že jsem měla ten den vždy plný dům dětí, ale nedá se nic dělat. V každém případě s sebou všude nosím už měsíc před Velikonocemi háček a klubíčka a tvořím vajíčka, kterými dělám radost lidem na místě, kde se právě o Velikonočním pondělí nacházím. Moc si přeju, aby zlaté vajíčko udělalo novému majiteli radost.“

Fotogalerie
6 fotografií