Kromě dluhu 456 tisíc korun má Vondráčková podle rozhodnutí soudu zaplatit také 398 tisíc korun jako náklady soudního řízení. „Je to zkrátka na základě soudního rozhodnutí, že mi má paní Vondráčková zaplatit tuto částku. Já to nechci více komentovat. Ten spor se táhne už 10 let,“ řekla Blesku návrhářka Dobřichovská.

Helena se brání!

Zástavní právo k její vile zřídil exekutor zkraje března. „Jednání paní Dobřichovské považuji za nesolidní a vědomě podvádějící. Je to v rozporu se zákonem. Udělali jsme patřičné kroky,“ sdělil Blesku manžel Vondráčkové Martin Michal. Dokonce tvrdí, že věci se mají přesně opačně a Dobřichovská dluží Heleně! „Je to nehorázné! Nikomu nic nedlužím, a proto se budeme bránit. Potřebuji se soustředit na práci a takové neoprávněné jednání mě rozrušuje,“ prohlásila zpěvačka sama.

Není divu. Exekuční příkaz je totiž vydaný nejen na její vilu v Řitce u Prahy, ale také na šestinový podíl na rodinném stavení ve Slatiňanech a na pozemky v Líšnici a Přísece u Světlé nad Sázavou. Na její vilu v Řitce u Prahy dokonce uvalil exekutor příkaz k prodeji. Pokud by tedy Vondráčková údajný dluh nezaplatila, šel by dům do dražby a Helena by přišla o domov, který si dlouhé roky budovala.

"Celou situaci jsem po vyhlášení exekuce převzal do svých rukou já a mohu všechny fanoušky Heleny ubezpečit, že k žádnému prodeji nemovitostí nedojde. A vše se vyřeší tak, že jednání paní Dobřichovské, bude vyřešeno a ona bude mít velký finanční problém," řekl pozdě večer Blesku Martin Michal.

Více o uvalení exekuce na majetek zpěvačky Heleny Vondráčkové se dočtete v pátečním vydání tištěného BLESKU!

Fotogalerie
3 fotografie