V první řadě seděla zarmoucená rodina: zpěvákova druhá manželka Dana a Frídlovy děti z prvního manželství (se Zojou) Richard a Kateřina s manželem.

Nevlastní syn držel vdovu za ruku a na závěr obřadu, který ve druhé části vedl kněz, se pomodlili Otče náš. Modlitbu šeptala i zpěvačka Marta Elefteriadu, její sestra Tena na pohřeb nedorazila.

Zaklepal na nebeskou bránu

Na úvod zazněla píseň Michala Tučného Tam u nebeských bran. A poté se z nahrávky přidal se svým známým Klepáním na nebeskou bránu i Bob Dylan, po němž si Frídl vzal umělecké jméno.

„Jedna z Bobových kamarádek kdysi řekla, že Frídl je tak krásný, že už nemusí ani tak krásně zpívat. A naopak – když tak krásně zpívá, tak už nemusí být ani tak hezký,“ zavzpomínal hudebník Jiří Vondrák.

Boj se zákeřnou rakovinou

Lékaři zpěvákovi diagnostikovali rakovinu v prosinci 2009. Od té doby podstoupil několik chemoterapií, po kterých nemohl téměř ani chodit. Další rána přišla, když Frídlovi našli nádor na mozku. Muzikant, se ale nevzdal a se zákeřnou nemocí do poslední chvíle, tedy do 26. února bojoval.

Boba Frídla si všichni pamatují s kytarou kolem krku a harmonikou. Po vzoru svého nejoblíbenějšího zpěváka Boba Dylana vystupoval převážně v Brně. Byl také autorem známé písně Řeka nadějí nebo Lena. Živil se jako sólista, ale později několik let spolupracoval s duem Marta a Lena.

Fotogalerie
5 fotografií