Ještě před dvěma dny tvrdil mluvčí Josef Koukolíček, že Nova vrátí Voříška na obrazovku, pokud očistí své jméno. Šanci nedostal! Potřebný čas na očištění televize Voříškovi nedopřála. Žalobu sice jeho právník Josef Lžičař počátkem února podal, ale Nova na výsledek soudního jednání nepočkala. K 1. březnu s Voříškem po 14 letech a třech cenách TýTý ukončila spolupráci. „Rád bych poděkoval všem svým příznivcům, kteří mi tolik let fandili, stáli a stále stojí na mé straně,“ řekl smutný Voříšek, který věřil, že se ještě na obrazovky vrátí.

Fialová si oddychla

Moderátor poděkoval i své kolegyni Markétě Fialové (42), která ve zprávách osiřela. „Dělat s Markétou mi bylo ctí,“ prohlásil modrooký Karel, který prohrál předem prohraný boj. Dobojovala i jeho kolegyně Fialová? „Jsem ráda, že se situace kolem Karla Voříška vyřešila, děkuju mu za všechny ty roky, které jsme spolu strávili na obrazovce. Teď se ale soustředím na projekty, které mne čekají na Nově,“ šokuje svým prohlášením Fialová, která si zjevně chce stůj co stůj udržet svou pozici na Nově.

Osvědčení nestačilo

Oblíbeného moderátora stáhla Nova z obrazovky, aby měl příležitost očistit své jméno kvůli nařčení ze spolupráce s StB. Přitom Voříšek předložil už při nástupu do televize čisté lustrační osvědčení. To Nově po tolika letech nestačilo. Sám za sebe se prý Karel těší na nové pracovní příležitosti a výzvy, které jistě přijdou.

Nova Voříškovi na odchodnou poděkovala. „Televize Nova děkuje Karlu Voříškovi za práci, kterou pro ni během čtrnácti let vykonal, a přeje mu hodně sil do dalších pracovních výzev a projektů, kterým se hodlá věnovat,“ praví se v prohlášení. Přitom právě tolik potřebné síly mu během tří a půl měsíců marného čekání na verdikt vzala!

Fotogalerie
10 fotografií