Když se moderátor dozvěděl, že bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák dostane odškodnění 100 tisíc korun za to, že ho výtvarník David Černý nazval nafoukaným č**ákem, úplně se rozběsnil. Na Facebook napsal tvrdé vyjádření, zastal se Černého a pro Blesk své ostré myšlenky podrobněji rozvedl. „Z hlediska předešlého soudního rozhodnutí to považuju opravdu za katastrofu,“ napsal Blesku Kraus s tím, že rozhodnutí Vrchního soudu ho opravdu znejistilo.

Kolik stojí idiot

A tak se pustil do podrobné analýzy svého i Knížákova přirození. „To stojí 100 000 korun každý č**ák? Nebo jen Knížákův? Kolik by to stálo, kdyby to řekl někdo o mně? 10 000 korun? To bych se mohl cítit uražen zase já,“ tvrdí moderátor. Nejvíce ovšem Krause zajímal sazebník nadávek. „Kdoví, jestli je idiot horší nebo lepší cenově?“ ptá se.

Je kráva nadávka?

Moderátor ještě přitvrdil a servítky si nebral ani v případě něžného pohlaví. Do pléna hodil slovo »kráva «. „Je to vůbec nadávka, když jde o tak užitečné zvíře?“ zamýšlí se Kraus. Dokonce zabrousil i na nejvyšší místa. „Kdybych například řekl, že Vrchní soud je č**ák? To by se násobilo počtem jeho soudců? A kdybych to řekl o soudkyni, kolik by to stálo? Ženské přirození cenově k pánskému? A pinďour? Tam jsem úplně bezradnej!“ neví si moderátor rady. Své bloumání zakončil důležitou výzvou pro lidstvo: „Svoboda sprostého slova!“

Fotogalerie
5 fotografií