Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zpěvačka Věra Bílá (58) pláče: Mého syna zabili! Na záchodě!

/
  • Věra Bílá (58) plná žalu. Truchlí za svého adoptivního syna.
    30. ledna 2013 ● 05:30

    Slavná romská zpěvačka Věra Bílá (58) pláče. Truchlí za adoptivního syna Františka (†33). Toho našli mrtvého na veřejných záchodcích v Rokycanech. Zpěvačka tvrdí: Mého syna zabili.

  • 1.

    Tragédie se odehrála v pondělí a je obestřena tajemstvím. Františka našli mrtvého v kabince na veřejných toaletách v centru města.

    „Osudný den mu někdo domů volal, že mu vrátí dluh 1500 Kč. Na záchodku ho pak zmlátili a pak mu zřejmě něco píchli, nějakou drogu,“ plakala včera Věra Bílá.

    Všichni mluví o tom, že František zemřel zdrogovaný. „Pokud by šlo o čistou drogu, tak se to nestane. Jestli si ale člověk píchne falešnou drogu, tak je to jasné a někdo je za to odpovědný,“ řekl známý rodiny Bílých Andrej Lučka. „Jednou z vyšetřovacích verzí je, že zemřel po aplikaci drog,“ řekla Jana Tomková z ředitelství policie v Rokycanech.

    Až na dno

    Ještě před 10 lety zpívala Věra Bílá před vyprodanými sály. Vydělávala veliké peníze. Teď nemá nic. Láska k automatům jí zničila. Kvůli neplacení nájmu jí vystěhovali z městského bytu. S nemocným manželem Františkem (58) skončila na ubytovně. Teď jí stihla další rána. Zemřel jí syn. „Měla jsem radši umřít já. Nedovedete si představit, jak je mámě, které syn odejde ze světa dříve než ona,“ řekla Bílá.

    Měla předtuchu

    Zpěvačka měla v osudný den prý zlou předtuchu. „Když jsem před lety zpívala v Praze, píchlo mě u srdce a František se v ten okamžik vyboural v autě a v nemocnici bojoval o život,“ vzpomínala Bílá. „Teď se to opakovalo. Zase mi píchlo u srdce. Ale nenapadlo mě, že umře,“ svěřila se zpěvačka.

    Táta Melisce a Dominikovi moc chybí...

    Mrtvý František zanechal po sobě manželku Simonu (31), dceru Melisu (5) a syna Dominika (6). Děti už ví, že jejich táta umřel a moc a moc jim chybí. „Spíme spolu v místnosti. Čekal jsem na něj až do půlnoci. Ale táta už nepřišel,“ smutně říká Dominik.

    Teď vzpomíná, jak táta hrál na kytaru, on na bonga a společně zpívali. Manželka Simona zůstala bez prostředků a musí se teď postarat o děti.

    „František byl nejlepší chlap na světě. Žádného jiného už nechci,“ svěřila se Blesku Simona. „I když sami nemáme peníze, pomůžeme jim, jak to půjde. Je to moje nevěsta a vnoučata,“ dodává zpěvačka Bílá.

    Po zemřelém Františkovi (†33) zůstaly děti Meliska (5) a Dominik (6) a vdova Simona (31)
    Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka, archiv

    Romská královna i gamblerka

    Zpívala na prestižních místech světa a procestovala se svou skupinou Kale koncertní sály a kluby celé Evropy i Severní Ameriky. Britské noviny o ní psaly jako o romské královně nebo Elle Fitzgerald romské hudby.

    Fenomenální zpěvačka Věra Bílá (58) rozená Giňová se však po světovém úspěchu dostala jak do profesionálního, tak existenčního propadu. Osudový rozchod s kapelou, ale hlavně závislost na hracích automatech, způsobily, že je stále takřka na mizině. V poslední době znovu koncertuje, i když už ne tolik jako dříve. Příležitostně spolupracuje s romskou zpěvačkou a hudebnicí Idou Kelarovou, sestrou známější Ivy Bittové. Vidět jste ji mohli také ve fi lmu Ja milujem, ty miluješ (1980), kde si zahrála po boku Ivy Janžurové.

    Fotogalerie
    10 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 36

luciebila: tohle neni normální vy nadavate na nas na romy a sami se chovate jak prasata ze se nestydite fuj

(27. 06. 2016 03:08)

buban: rasisto-Ty bys rad ochudil nasi umeleckou scenu o takovou umelkyni?

(30. 01. 2013 21:48)

buban: piz.do-v kterem ustavu jsi? V Cechach ci na Slovaci?

(30. 01. 2013 21:44)

buban: no tak evinko1111nebrec, vezmi si pani Bilou k sobe na pokoj-v lecebne, kde uz nekolik let zijes, a zaloz sbirku na dustojny pohreb tohoto vzorneho, pracoviteho-a furt zfetovaneho otce rodiny. Napsala jsem ti to jen tak z pleziru-stejne mne odpovis(pokud vubec), akorat ty tvoje stokrat omilane srac.ky. Tak si usetri namahu.

(30. 01. 2013 21:42)

buban: ten pazneht na te fotce vedle te rozkydle prisery je 33lety chlap?

(30. 01. 2013 21:37)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy