Karel Gott (73) celý život odmítal hovořit na téma plastiky. Teď se konečně přiznal - k upravenému nosu. „Profesor Sedláček z plastické chirurgie vinohradské nemocnice mi ji udělal tak geniálně, že to dodnes nikde nepoznali. Ani v maskérně!“ řekl Blesku Gott. Proč musel tuto plastiku podstoupit?

Proletěl sklem

K přiznání přiměly Gotta letošní, nedožité sedmdesátiny jeho velkého kamaráda a textaře Jiřího Štaidla (†30). „Zachránil mi nejen nos, ale možná i život,“ říká Slavík. Co se stalo?

Zpěvák Milan Chladil (†53) v roce 1966 pozval Gotta na projížďku, protože si právě koupil džíp z války. „Milanovi během jízdy selhalo řízení, nevybral zatáčku, vjeli jsme do stromu a já proletěl předním sklem,“ vypráví Karel. „Necítil jsem žádnou bolest. Ale měl jsem pocit, že mám něco v hlavě. A skutečně, měl jsem v ní tabulku skla! Napadlo mě, že ji vytáhnu. Měl jsem ji totiž přes celý obličej,“ popisuje.

Visel na vlásku

„Když jsem to sklo vytáhl, zjistil jsem, že se mi něco houpe před obličejem. Byl to rozříznutý nos, který visel skoro na vlásku,“ vzpomíná na děsivé okamžiky Gott, kterému ještě dnes běhá mráz po zádech. „Začal jsem hrozně krvácet, jako když někde vytryskne nafta,“ pokračuje.

Měl ale štěstí. Za džípem jel právě Jiří Štaidl. Když viděl, jak na tom Karel je, okamžitě ho naložil do svého vozu a odvezl do vinohradské nemocnice. „Vzali mne rovnou na sál plastické chirurgie. Profesor Sedláček mi tehdy řekl, že kdyby mě Jirka přivezl o pět minut později, nos by mi nezachránil a za dalších pět minut bych patrně vykrvácel,“ svěřuje Slavík.

Více Karel Gott prozradí zítra ve 103. dílu svého rozhlasového pořadu Zpátky si dám tenhle film na vlnách Českého rozhlasu Dvojka.

Fotogalerie
14 fotografií