Krásná vdova po obdivovaném architektovi uspořádala pochod poprvé od jeho smrti. Její přátelé a velká spousta mladých lidí, většinou studentů architektury, se sešli u Národní technické knihovny v pražských Dejvicích a odtud se vydali na cestu k domu č. 20 v ulici Československé armády, kde Kaplický v den narození své dcerky zemřel.

Všichni přítomní se snažili být veselí a dokonce vtipkovali. Eliška však trochu litovala, že sebou nemohla přivést osobu pro Kaplického nejdůležitější. "Bohužel jsem nemohla vzít malou Johanku, je nemocná. Ale jsem moc ráda, že se celá akce uskutečnila. Přípravy začaly před 10 dny, když mě s tím nápadem oslovili dva studenti architektury. Byla jsem nadšená a chtěla bych v tom pokračovat," řekla Blesku.

Přání

Při pochodu Eliška usrkávala meruňkovici. "Musela jsem se posilnit alkoholem, protože jednak je velká zima a také, abych to psychicky zvládla," přiznala krásná vdova.

Vyslovila také své velké přání, které by jistě udělalo radost i jejímu manželovi, který byl autorem návrhu budovy nové Národní knihovny, proslulém jako chobotnice nebo blob. "Chtěla bych, aby se tu po něm jednou pojmenovala ulice. V zahraničí se o tom už jedná, tak doufám, že se něco takového podaří i v Česku," prozradila.

Fotogalerie
7 fotografií