„První půlhodina byla jenom pro Čechy, protože ti ostatní to asi neznali, ale ke konci už trsal celej sál a pan Kellner s manželkou taky,“ zhodnotil první neveřejné vystoupení znovu sestavené kapely Lucie David Koller. To se po dvou a půl měsíčním zkoušení původních muzikantů z Lucie odehrálo v rámci koncertu pro společnost PPF Petra Kellnera.

Jak se rozkmotření členové legendární kapely Lucie znovu dali do kupy a jak jim to šlo? „Musím říct, že to bylo fajn. Vzniklo to tak, že nás Evžen Hart se svým kamarádem Klímou asi čtyřikrát obešli s tím, že už by to stačilo a měli bysme zase začít něco dělat. A asi jsme si to mysleli všichni. To, co vypadalo jako mnoholetý manželství, ve kterým si lidi mysleli, že už spolu nemůžou komunikovat, se rozplynulo. Tak jsme se sešli a zase začali zkoušet.“

Další, tentokrát veřejnosti přístupné vystoupení chystá Koller před Vánoci v pražském klubu Sasazu. Můžeme se těšit na typicky laděný vánoční koncert?

„Nějaké vánoční písničky mám, ale ty tam asi zpívat nebudu. Mám jednu vánoční koledu s Ivanou Chýlkovou, ale tu bych musel ukecat, aby tam se mnou zazpívala,“ prozradil David Koller. „Já v těch křesťanských svátcích moc nejedu. Tady to bude to nejtvrdší, abychom se z těch Vánoc probrali. Každej už toho má určitě plný kecky,“ dodal s úsměvem. „Určitě ale zahrajeme vánoční song Medvídek, který je mimochodem na internetu nominovaný jako jeden z nehorších vánočních songů!“

Ve středu 19.prosince bude pravděpodobně kulminovat vánoční šílenství, koncert Frekvence 1 s Davidem Kollerem, ale také Davidem Deylem a Markem Ztraceným tedy pro mnohé z nás může být vysvobozením. Pojďme ho tedy na chvíli setřást do Sasazu!

Víte, že tři ze čtyř členů byli stejně jako Koller původně elektrikáři. Uhodnete kdo z nich nebyl?