Představení bylo předčasně ukončeno. Zranění krom Kříže utrpěla i dvaatřicetiletá žena a další tři lidé, mezi nimiž byl i šestiletý chlapec. Všichni skončili v nemocnici. „Žádný další divák nebyl ve stavu, který by vyžadoval zásadnější ošetření,“ řekl Blesku mluvčí divadla Jaroslav Panenka.

„Všechno už jsem si pozjišťoval a diváci jsou v pořádku, to jsem moc rád. Nejvíc jsem to schytal já,“ posteskl si Blesku včera Kříž.

Šílená bolest

Protože spadl na bederní pánev a bolestí se nemohl pohnout, do nemocnice ho záchranka odvážela zafixovaného. „Hrozná bolest. Dal jsem si ze zadu i pořádně do hlavy, takže mám prakticky všude podlitiny,“ pokračoval Kříž. „Když jsem dopadl do hlediště, strašně jsem se bál, abych neměl něco s nohama. Naštěstí se hýbaly,“ popisoval muzikálový zpěvák. V nemocnici mu udělali rentgen a CT a když zjistili, že nemá nic přelámaného ani otřes mozku, pustili ho po třech hodinách domů. „Bolest je to ale šílená, ta záda. Bez berlí se neobejdu a bude to chtít asi delší rekonvalescenci,“ podotkl Kříž, kterého teď v roli Hooda zastupuje alternant Tomáš Savka.

Skrytá vada?

„Jevištní technologie dosud sloužila bez sebemenší závady. Došlo tedy k něčemu, co vylučovaly i veškeré odborné atestace, které k ní byly pořízeny. Zřejmě jde o skrytou vadu materiálu, což teprve potvrdí expertíza,“ říká Panenka.

Případ řeší policie

Policisté zjistili, že v průběhu představení se vytrhlo lano z jistící mechaniky a herec, který na něm v tu chvíli visel, se zřítil z několikametrové výšky do hlediště přímo mezi na smrt vyděšené diváky.

Policisté vyšetřují případ pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny hrozí pachateli až jeden rok vězení.

Fotogalerie
5 fotografií