„Vendula má zase zánět šlach. Pořád se jí to opakuje. Je v nemocnici, snad tentokrát nebude nutná operace, ale vyvázne jen se sádrou,“ svěřil se Vladimír.

Bez obřadu

Jestli uloží Vendulinu maminku do rodinného hrobu v Černošicích v rakvi nebo urně, Vladimír neví. „Vím jen jistě, že se na všem s mámou dohodly. A kdy k tomu dojde, se ještě neví. Rozhodně půjde jen o uložení do hrobky v úzkém rodinném kruhu,“ dodal.

Smrt bratra

V hrobce v Černošicích už leží Vendulin tatínek Václav Hora (†76), její prarodiče a bratr, který zemřel tři dny po narození. Právě kvůli němu se Vendula ve skutečnosti jmenuje Václava. „Určitě bych se jmenovala jinak, kdyby moje rodiče nepostihla rána a nezemřel jim hned několik dnů po narození prvorozený syn. Proč chlapeček tehdy zemřel, lékaři nezjistili. Jmenoval se ale Václav,“ sdělila Vendula, která se narodila pět let po smrti chlapce.

Vánoce s milencem

Smrt maminky je už páté úmrtí ve Vendulině rodině. Prezidentka nadačního fondu Kapka naděje to vůbec nenese lehce. „Vánoce strávím samozřejmě s Kubou a Vendulou a budu se jim snažit ze všech sil smutek vynahradit. Oba jsou moc skvělí a já je mám opravdu velice rád,“ řekl Blesku ještě Waas, který už teď ví, že by si Vendulu rád vzal za svou pravoplatnou manželku.

Fotogalerie
8 fotografií