Mlátil jste Vendulu Svobodovou?

Vendulu jsem nebil, domácí násilí se u nás neodehrávalo. Je to nesmysl.

Její chůva to ale o vás říká?

Já netuším, jestli to o mně říká, nebo kde se tahle informace bere. Mohu pouze spekulovat, proč se tohle děje, kdo tyhle informace rozšiřuje a proč. Ale spekulovat nechci.

Půjčila vám Vendula Svobodová tři miliony?

Finanční situace a vztahy mezi námi nejsou vůbec jasné. Něco jsem platil v manželství já a moji rodiče, něco platila ona, ale protože jsme byli manželé, tak jsme si neevidovali, co kdo komu dal.

Prý jste přišel do manželství s prázdnou kapsou, co je na tom pravdy?

S Vendulou jsme se poznali pár měsíců po smrti Karla Svobody, tedy na podzim 2007. V té době ještě nebylo vyřešeno její dědické řízení po Karlu Svobodovi a ona neměla moc prostředků. Pronajala si dům v Říčanech, který si chtěla z dědictví koupit. Vybavil jsem jí dům nábytkem a vybavením asi za půl milionu a podporoval jsem ji nejen lidsky, ale i finančně.

Mluvili jste o předmanželské smlouvě?

Nikdy jsme předmanželskou smlouvu neřešili. Vendula vždycky říkala, jak jí bylo nepříjemné, že ji do takové smlouvy nutil Karel. Nikdy jsme si navzájem nenárokovali majetek toho druhého a vlastně ani moc neřešili, co se platí z jaké kapsy.

Používal jste kreditní kartu Svobodové?

Všeobecně téměř vůbec nepoužívám platební kartu, používám převážně hotovost. Ale zcela jednoznačně jsem nikdy nepoužíval kreditní kartu Venduly.

Kdyby chtěla Vendula obrazy Karla Svobody, které jsou u vašich rodičů, vrátit, dáte jí je?

Samozřejmě že jí je dám, ale předám je jenom za předpokladu, že podepíše předávací protokol. K tomu jsem ji několikrát vyzýval, ale nikdy na to zatím nepřistoupila.

Vendula o vás říká, že jste žebrák.

Obrat mé firmy byl za minulý rok přes třináct milionů.

A čistý zisk?

Tak to vám už i z konkurenčních důvodů říkat nebudu. Každopádně hluboko do kapsy rozhodně nemám a nikdy jsem ani neměl. Jenom teď mám ve skladu zboží v prodejní hodnotě daleko přes deset milionů.

Proč jste vlastně od své ženy odešel?

Některé vztahy jsou příliš intenzivní, až destruktivní. Problémy jsme měli dlouho, ale nechtěl jsem odejít kvůli Kubovi. Nešlo to však jinak.

Fotogalerie
5 fotografií