A jak Petra stráví dnešní den? „Už teď vím, že budu od rána na pokraji hysterie,“ svěřila Petra Blesku. Večer ji totiž čeká v rámci narozeninového turné koncert v Lucerně, který byl vyprodaný během jediného dne. „Vstanu určitě v šest ráno a začnu zkoušet kostýmy. Už teď trnu, jestli jsem neztloustla,“ říká Petra. „Potom si začnu balit pytle a kufříky, budu si opakovat texty a budu nesnesitelná, nervózní a hysterická,“ netají Janů.

Nepije

Její největší narozeninové přání proto je, aby jí nikdo celý den nevolal. „Opravdu, do večera nechci nikoho vidět a slyšet,“ svěřuje Petra. Narozeninový oběd s přípitkem prý nepřipadá vůbec v úvahu. „V žádném případě. Navíc, já už nepiju. Jako rockerka jsem si už svůj rybník vypila,“ prohlašuje zpěvačka a prozrazuje, že na dveře šatny v Lucerně si nalepí cedulku: Jestli mě máte rádi, tak za mnou přijďte až po koncertě!

V Lucerně Petru doprovodí skupina Golem a jako hosté vystoupí Ota Petřina, Marta Kubišová nebo Eva Pilarová.

Pouť

V průběhu koncertu Petra pokřtí nové trojcédéčko Má pouť. „Kdo mi ho pokřtí, je prý překvapení, a to mě vzteká, protože já překvapení nesnáším,“ netají Petra. Album, kde jsou ty nej hity, ale i songy neznámé, Janů věnuje manželovi Michalu Zelenkovi (†63), který zemřel před rokem na rakovinu. „Také od té doby začínám úplně od začátku, a to není jednoduchý,“ přiznává.

Fotogalerie
8 fotografií