Bezhlavý rytíř Pepa

Dr. Mystery: „Bezhlavý rytíř v původním životě většinou svedl dceru hradního pána či nevinnou pannu, načež byl

Naděje na vysvobození: Pepa Vojtek se snaží kletbu zlomit počtem sňatků, ale aby byl vysvobozen, musí být do smrti věrný své čtvrté manželce Jovance.

Bílá paní Iveta

Dr. Mystery: „Bílých paní máme v Česku 108. Většinou jsou to ukníkaná stvoření, která svádějí své neúspěchy na kohokoliv kolem.“

Naděje na vysvobození: Iveta Bartošová musí čistě a bez playbacku zazpívat alespoň jednu píseň a nechodit v noci pro rum!

Upír Daniel Hůlka

Dr. Mystery: "Nadpřirozené síly Hůlkovi pomohly nastartovat nejúspěšnější kariéru posledních let. Z opery v Ústí zamířil rovnou do muzikálu Dracula, kde měl upíra původně zpívat Landa. Jenže se si těsně před premiérou zlomil ruku. Opravdu myslíte, že to byla náhoda?"

Naděje na vysvobození: Sňatek v kostele s nevinnou pannou, doživotní věrnost manželce a musí si ostříhat vlasy.

Vodník Ondřej

Dr. Mystery: "Kolik je vodníků v Česku? Prostě strašně moc! Jsou vesměs hodní, lidem spíše pomáhají a moc je ani netopí. Ondřej Hejma patří mezi zvláštní skupinu vodníků hrajících golf.“

Naděje na vysvobození: Přejmenovat Žlutého psa na Zelený žabinec nebo alespoň Kapra nazeleno a ostříhat si šedivé mastné vlásky.

Čert Noid

Dr. Mystery: „Hned když jsem poprvé uviděl Vaška Noida Bártu, bylo mi jasné, že se jedná o čerta Uriáše, který na hradě Pajrek u Nýrska schoval poklad. Ten mu hlídá obrovský černý pes.“

Naděje na vysvobození: Bárta se nejdříve musí zbavit psa Arnolda a musí si pořídit bílou čivavu, s níž bude 24 hodin denně po celý rok.

Bludička Ornella

Dr. Mystery:  "Bludička byla ve svém normálním životě čarodějka. Provedla něco špatného, a tak láká zámožné muže blikáním a naříkáním do svých tenat a nakonec je zničí."

Naděje na vysvobození: Ornella se musí alespoň rok živit poctivou prací a držet sexuální půst.

Fotogalerie
5 fotografií