Hrubeš nyní prožívá nejhorší chvíle života. Těšil se, jak si s ženou užijí v poklidu stáří, že si dopřejí všechno, na co nebyl v dřívějším shonu čas. „Pořád věřím, že se doktorům podaří tu moji holku z toho dostat,“ řekl Hrubeš Blesku. „Bez naděje by člověk nemohl žít,“ dodal.

Tvrdý zásah osudu

Osud moderátora a bývalého kapelníka Velkopopovické kozlovky tvrdě zasáhl. Jeho manželka, bývalá televizní kostýmní výtvarnice Blanka Hrubešová je kvůli mrtvici odkázaná na péči druhých. Přitom celý život oblékala hvězdy v Československé televizi, třeba Viktora Preisse v seriálu Pražský písničkář.

Chodí ji krmit

Ze všech plánů na cestování a klidné posezení s přáteli zbyla Hrubešovi jen každodenní cesta do hospicu. „Pan Hrubeš nás svou péčí až dojímá. Chodí sem za manželkou dvakrát denně, mluví na ni a krmí ji,“ prozradili Blesku lidé z hospicu. Dokonce prý pro zaměstnance i pacienty připravil vystoupení, aby se jim odvděčil za péči, kterou jeho ženě poskytují. „Vždycky jsem nebyl tak hodný, to až teď,“ snaží se zlehčit situaci Eduard. Ale v hlase je znát strach o ženu, s níž prožil 46 let života.